ILMAINEN TOIMITUS YLI 89€ TILAUKSILLE

KERÄÄ PISTEITÄ ASIAKASKLUBISSA

30 PÄIVÄN PALAUTUSOIKEUS

Tuotteet
Muut
Inspiraatio & vinkit/Inspiraatio/Rörstrand - Tutustu merkkiin, jolla on vanhat juuret & ikonisia kuoseja
Sekalaista posliinia merkiltä Rörstrand saksanpähkinäpöydällä.

Rörstrand - Tutustu merkkiin, jolla on vanhat juuret & ikonisia kuoseja

Rörstrand on yksi Euroopan vanhimmista posliinivalmistajista, ja siitä on tullut ruotsalaisen kodin synonyymi, koska se pystyy tasapainottamaan ajattoman tyylikkyyden ja modernin elämän tarpeet kauniisti. Nämä posliiniklassikot, jotka asetetaan ylpeänä pöydälle riippumatta siitä, juhlitko illanistujaisia vai nautitko vain kupin kahvia maanantaiaamuna. Meillä oli kunnia jutella Rörstrandin kanssa, joten matkusta kanssamme ja tutustu tähän kattausten suosikkiin perusteellisesti.
torstai 28. huhtikuuta 2022
Jaa artikkeli

Skandinaavinen designklassikko - merkin Rörtsrand ikoninen Swedish Grace posliini on ajaton suosikki kattauksessa.

RÖRSTRAND - JOTAKIN ERITYISTÄ KATTAUKSEESI

Klassikot ovat aina esillä merkillä Rörstrand. Täältä löytyvät Swedish Grace, kukkakuvioinen Mon Amie, tyylikäs Ostindia ja leikkisä Ostindia. Nämä neljä mallistoa muodostavat paitsi Rörstrandin sydämen, myös useimpien ruotsalaisten kotien sydämen. Yli 300 vuoden ajan Rörstrand on ollut osa tuhansia huolellisesti harkittuja pöytäasetelmia. Vielä tänäkin päivänä Rörstrand on synonyymi tyylikkäille pöydille kaikkialla maailmassa.

Rörstrandin posliini on aina ollut mukana arjessa ja juhlissa sukupolvelta toiselle, sanoo Rörstrandin myymäläasiantuntija Lina Ivarsson.

RÖRSTRANDIN PERINTÖ

Rörstrand perustettiin vuonna 1726 Tukholman Rörstrandin linnassa saksalaisen posliininvalmistajan Johann Wolffin toimesta. Näin ollen Rörstrand on Euroopan toiseksi vanhin posliinimerkki. Aluksi kuosit olivat saaneet vaikutteita Kiinassa ja muissa kaukaisissa maissa tuotetusta posliinista, mutta jo vuonna 1740 Rörstrand alkoi kehittää omia kuosejaan, jotka kuvastavat klassisia ruotsalaisia motiiveja. Kustaa III:n arkkitehti Jean-Erik Rehn suunnitteli kuosit. Seuraavina vuosina valmistusprosessi kehittyi, tuotemerkin suosio kasvoi, ja 1900-luvun alussa Rörstrand debytoi kansainvälisesti Pariisin maailmannäyttelyn yhteydessä.

Merkin Rörstrand tuotevalikoima tarjoaa monia klassikoita joilla voit luoda kutsuvan kattauksen arkeen ja juhlaan.

- Meillä on upea perintö, jota haluamme tietenkin korostaa ja välittää kaikessa toiminnassamme sekä nyt että tulevaisuudessa. Muinainen historiamme on tärkeä osa meitä, aina viestinnästä ja tarinankerronnasta tuotteiden inspiraatioon ja kehitykseen, sanoo Petra Mattsson, Rörstrandin tuotemarkkinointipäällikkö.


1930-luku oli Rörstrandille merkittävää aikaa, jolloin syntyi kaksi mallistoa, jotka edustavat Rörstrandia nykyään - Swedish Grace ja Ostindia. Niihin liittyi 50-luvulla kaunis Mon Amie, ja siitä lähtien Rörstrandin tehtaista on virrannut klassikoita.

SWEDISH GRACE - POSLIINIA SUKUPOLVILLE SUKUPOLVILLE

On olemassa vain harvoja posliinisarjoja, jotka pystyvät herättämään muiston, tunteen tai unelman pelkästään nimensä perusteella. Swedish Grace on tällainen posliinisarja.

Tuo se sitten mieleen lapsuuden kahvitauon tai saa kaipaamaan ikonista astiastoa omasta posliinikaapista. Mikä Swedish Gracessa on sellaista, että se vetoaa muotoilun ystäviin sukupolvesta toiseen?

- Uskomme, että vehnän elegantti muoto ja hienovarainen reliefi ovat omaleimaisia ja ajattomia. Ja muotoilu sopii sekä arkeen että juhlaan, Petra jatkaa:

- Pidämme myös huolen siitä, että sarja pysyy ajan tasalla ja ajankohtaisena. Olemme tuoneet markkinoille uusia värejä ja lisänneet mallistoihin uusia tuotteita, jotka heijastavat nykyajan kuluttajan ruokailutottumuksia. Otamme huomioon myös kuluttajien toiveet, esimerkiksi uusimman uutuutemme, Swedish Grace Mist.

Rakastetuilla jälkeläisillä on usein monia nimiä, ja ruotsalainen Grace oli alun perin nimeltään Nationalservisen (Kansallinen kattaus), kun se esiteltiin Tukholman näyttelyssä vuonna 1930. Kun sarja lanseerattiin uudelleen vuonna 2000, se sai uudet värit, muodot ja uuden nimen Swedish Grace. Nimi oli saanut inspiraationsa 1920-luvun ruotsalaisesta tyylikaudesta, joka tunnettiin myös nimellä Swedish Grace. Aikakausi, joka oli erikoistunut arkkitehtuuriin ja muotoiluun - ruotsalainen versio Art Decosta. Vaikka sarja muutti nimeään, se on varmasti säilyttänyt asemansa kansallisena kattauksena, ja se löytyy monista rakastetuista kodeista ympäri Ruotsia ja koko maailmaa.

Mikä Rörstrand-klassikko on sinun suosikkisi?

POSLIINIA, JOSSA ON JOKAISELLE JOTAKIN

Rörstrandin vahvuus on niiden kyky vedota tiettyyn tyyliin, mutta samalla ne säteilevät täydellistä harmoniaa yhdisteltynä.

Ehdottomasti paras vinkkimme on, että tuotteitamme yhdisteltäessä ei ole olemassa oikeaa tai väärää, vaan se tekee pöytäasetelmastasi vain persoonallisemman. Mikään ei ole mukavampaa kuin antaa perheen perintökappaleiden tai kirpputorin helmien saada uusi elämä kodissasi yhdessä uusien astiastojen kanssa, Lina ehdottaa.

- Korosta esimerkiksi yksiväristä ruokalautasta kuviollisella sivulautasella, tai miksipä et tarjoilisi eri tyylisiä, mutta samassa väriskaalassa olevia lautasia? Toisto voi usein olla yhtä ihana kuin tyylikäs kontrasti.

Rörstrand löytyy monista rakastettuista kodeista - täällä Instagram profiilissa @hannesmauritzson

Rörstrandin ikoniset sinivalkoiset astiat ovat klassikoita kattauksessa.

Löydä suosikkisi merkiltä Rörstrand kuten Instagram-profiilissa @colorelles.

Ostindia, klassiset jokapäivän kupit, täällä @hannesmauritzson. 

RÖRSTRAND RAKASTETUISSA KODEISSA

Kaunis katettu pöytä säteilee huolenpitoa, ja kuten kaikki muukin kodissamme, myös tarpeemme ja tottumuksemme katetun pöydän ympärillä muuttuvat ajan myötä. Petra sanoo:

Tyylikäs katettu pöytä on osoitus ylimääräisestä huolenpidosta. Huomaamme, että kattaustavat muuttuvat ajan myötä ja seuraavat sekä sisustus- ja väritrendejä että tietysti myös ruokatrendejä.

- Kun espresso saapui Ruotsiin, espressokupista tuli vakiovaruste kaappeihimme, ja kun sushi ja aasialainen keittiö nousi suosioon, suuremmista kulhoista ja soija-astioista tuli nykyaikaisia lisäyksiä kattauksiimme. Sukupolvien välillä muuttuu myös se, miten ja milloin vietämme aikaa läheistemme kanssa, ja tämän muutoksen myötä löydämme erilaisia tapoja kattaa pöytä, Petra sanoo.

MITEN PITÄÄ HUOLTA RÖRSTRAND-POSLIINISTA

Rörstrandin posliini säilyy kanssasi varmasti monta elämänvaihetta, jos pidät siitä hyvää huolta.

- Juuri pienet niksit pitävät posliinisi uudenveroisena pitkään, ja on olemassa muutamia hyviä vinkkejä, jotka kannattaa muistaa, Lina sanoo.

Meillä on sinulle muutamia vinkkejä, miten hoidat Rörstrand-posliinia:

  • Nykyään kaikki Rörstrandin astiat voi pestä astianpesukoneessa, mutta jos sinulla on vanhempia astioita, joissa on esimerkiksi kultainen reuna, ne kannattaa pestä käsin ulkonäön säilyttämiseksi.
  • Suosittelemme, että lisäät astianpesukoneeseen huuhtelukirkastetta, sillä se tekee posliinista vähemmän herkkää ruokailuvälineiden aiheuttamille naarmuille ja jäljille.
  • Kun olet lopettanut astioiden pesun, avaa astianpesukone ja anna lautasten kuivua huolellisesti ennen kuin pinot ne kaappiin tai hyllyyn.
  • Muista, ettet vedä lautasia päällekkäin, kun pinoat niitä, vaan nosta ne sisään ja ulos.

Pidä huolta Rörstrand -posliinista ja se on mukana monissa tulevissa ruokailuhetkissä.

Nykyään Rörstrand on luonnollinen osa rakastettuja koteja kaikkialla Ruotsissa ja muualla maailmassa. Rörstrandille rakastettava koti on oman erityisen paikan luomista:

Rörstrandille koti on paikka, jossa voit olla oma itsesi ja rakentaa oman erityisen tilasi, jossa luot henkilökohtaisia perinteitä ja juhlistat elämää sekä arjessa että erityistilaisuuksissa, Petra päättää.

Juuri näinä hetkinä Rörstrand on aina kanssamme luomassa lisää muistoja elämää varten.

Valokuvaus: Angeliqa Daldorph, Rörstrand, Hannes Mauritzson, Ulrika Andåker.

Arijana Rosso
Kirjoittaja

Liity asiakasklubiimme ja vastaanota uutiskirjeitä, ainutlaatuisia tarjouksia ja bonuksia kaikista ostoksista. Kaikki uudet jäsenet saavat 500 bonuspistettä!

Nordic Nest AB (EU VAT-numero SE556628159701) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Ruotsi Sähköposti: info@nordicnest.fi Puhelin 09 427 384 60
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB