ILMAINEN TOIMITUS YLI 89€ TILAUKSILLE

LIITY JÄSENEKSI - SAA 10% ALENNUS

30 PÄIVÄN PALAUTUSOIKEUS

Liity jäseneksi & saa 10% alennus

Todellinen moderni klassikko - Hammershøi-malliston luominen

Valmistuttuaan Kööpenhaminan Royal Academy of Fine Artsista vuonna 2010 Hans-Christian Bauer on työskennellyt skandinaavisen muotoilun suurimpien nimien kanssa. Keskustelimme hänen kanssaan siitä, mitä merkitsee työskennellä yhden skandinaavisen keramiikan tukipilarin - Kählerin - kanssa ja miten klassinen Hammershøi-mallisto syntyi.
perjantai 22. huhtikuuta 2022
Jaa artikkeli

Tutki Kählerin ikonista Hammershoi sarjaa

KÄHLERIN HISTORIA

On mahdotonta keskustella Hammershøi-mallistosta tutustumatta ensin tuotemerkkiin, joka alun perin toi meille tämän ikonisen sarjan - tanskalaiseen keramiikkavalmistajaan Kähler. Kähler perustettiin vuonna 1839, kun Herman Kähler muutti Saksasta Tanskaan ja avasi keramiikkapajan Næstvediin. Kähler on valmistanut kaunista keramiikkaa lähes 200 vuoden ajan. Työpajasta tuli maailmankuulu kuitenkin vasta, kun hänen poikansa Herman A Kähler otti ohjat käsiinsä. Kähler tunnetaan ennen kaikkea ainutlaatuisista malleistaan ja taiteellisesta keramiikasta, ja se on vuosien varrella kutsunut monia taiteilijoita työskentelemään kanssaan.

Tämä kuuluisa vieraanvaraisuus ja erilaisten taiteellisten lahjakkuuksien kokoaminen ovat Kählerin perusta tänäkin päivänä. Juuri tämä ainutlaatuinen suunnittelijakollektiivi on muokannut Kähleriä, ja jokainen taiteilija on jättänyt yritykseen oman yksilöllisen jälkensä. Tämä filosofia ja lähestymistapa eivät ole koskaan muuttuneet. Yhdistettynä käsintehtyihin muotoiluperinteisiin, joissa taide ja käsityötaito kohtaavat, Kählerin tuotemerkistä tuli kestävä läsnäolo muotoilumaailmassa.

Hammershøi maljakko keskikokoinen
valkoinen
50,15 €

SUUNNITTELIJA MALLISTON TAKANA

Hans-Christian Bauer valmistui Royal Academy of Fine Artsin arkkitehtuurikoulusta vuonna 2010 ja teki nopeasti itselleen nimeä muotoilumaailmassa työskennellessään monien tunnettujen skandinaavisten muotoilubrändien kanssa. Muotoilun viehätys alkoi Hans-Christianille jo varhain. Jo teini-ikäisenä hän keräsi mielellään designtuotteita kotimaansa Norjan kirpputoreilta.

Minua ovat aina kiehtoneet astiat, ruokailuvälineet ja huonekalut. Aluksi ajattelin opiskella sisustussuunnittelua, mutta pian huomasin, että itse tuotteet kiinnostivat minua eniten.

Valmistuttuaan muotoilijaksi Hans-Christian jatkoi työskentelyä eri muotoilumerkkien ja -studioiden palveluksessa. Saatuaan arvokasta kokemusta hän tunnisti nopeasti keskeiset osa-alueet, joilla nämä yritykset eivät toimineet riittävän hyvin, mikä rohkaisi häntä lähtemään yksin liikkeelle ja perustamaan oman studion, jossa hän puuttui näihin ongelmiin.

Suunnittelija sarjan takana: Hans-Christian Bauer.

Halusimme tietää enemmän siitä, miltä Hans-Christianin kaltaisen henkilön suunnitteluprosessi näyttää. Toiminnallisuus on aina etusijalla, hän sanoo. Suunnittelemiensa tuotteiden osalta Hans-Christian hyödyntää "sekä historiallisia muotoja että nykyaikaisia teknisiä ratkaisuja", mikä tarkoittaa, että hänen tuotteidensa on oltava esteettisesti miellyttäviä sekä itsenäisinä kappaleina että laajemman malliston yhteydessä, mutta niiden on myös oltava tarkoitukseen sopivia. Tämä yksityiskohtien huomioiminen on selvästi nähtävissä Hans-Christianin töissä ja ehkäpä erityisesti Hammershøi-sarjassa. Yksinkertainen muotoilu on yksinään hienovaraista ja hillittyä, mutta kun koko mallisto kootaan yhteen, vaikutus on harmoninen.

Jokainen Kählersin keraaminen luomus on käsintehty, aivan kuten 175 vuotta sitten.

SVEND HAMMERSHØI - MALLISTON INSPIRAATIO

Kählerin matka alkoi lähes 200 vuotta sitten, ja sinä aikana pienestä perheyrityksestä on kasvanut yksi skandinaavisen muotoilun tukipilareista. Näin pitkä historia tuo mukanaan melkoisen takakatalogin. Juuri tähän katalogiin Kähler syventyi kehittäessään Hammershøi-mallistoa yhteistyössä Hans-Christian Bauerin kanssa. Mallisto sai nimensä taiteilija Svend Hammershøin mukaan, joka oli kuvittaja, taidemaalari ja koulutettu savenvalaja ja työskenteli Kählerin kanssa vuodesta 1893 kuolemaansa asti vuonna 1948.

Svend Hammershøi oli Kählerin historian ylivoimaisesti tuotteliain suunnittelija.

toteaa Hans-Christian. Tämän ikonisen aseman ja rikkaan historian ansiosta Hammershøi oli luonnollinen inspiraation lähde uuden malliston suunnittelussa.

Esittelin Kählerille ensimmäisen kerran noin kahdeksan esinettä, ja he pitivät ideasta, ja yhdessä kehitimme ensimmäisen malliston, joka koostui 13 eri esineestä", Hans-Christian kertoo.

Mallisto oli heti menestys.

Kun ottaa inspiraatiota näin ikoniselta taiteilijalta, on tärkeää suhtautua hänen teoksiinsa myötätuntoisesti, Hans-Christian sanoo. "Käytin joitakin hänen teoksiaan ja yksityiskohtiaan ja otin niistä näytteitä - vähän niin kuin musiikkituottaja leikkaa pätkiä vanhasta kappaleesta tehdäkseen uuden hittikappaleen", hän toteaa. "Sitten yhdistin ne omaan muotoiluuni, jotta sain aikaan muotoilun, joka on saanut inspiraationsa menneisyydestä, mutta joka on todella suunniteltu nykypäivää varten". Juuri tämä vanhan ja uuden, historiallisen ja nykyaikaisen yhdistäminen tekee Hammershøi-mallistosta modernin klassikon todellisen määritelmän.

Kählerillä on pitkä historia yhteistyöstä suunnittelijoiden ja taiteilijoiden kanssa harkittujen ja ainutlaatuisten tuotteiden tuottamiseksi.

LUO KOTI, JOTA RAKASTAA

Hammershøi-mallisto on ihanteellinen lahja rakkaimmillesi tai jopa herkku itsellesi. Lasimaljakko, joka asetetaan ikkunalaudalle vangitsemaan aamuauringon valoa, tai Poppy-teekuppi ja -lautanen ilahduttamaan vieraita, kun heidät kutsutaan iltapäiväteelle ja kakkupalalle. Halusimme luonnollisesti tietää, mitä Kählerille merkitsee luoda koti, jota rakastat.

Kodin ei tarvitse olla täydellinen, vaan sen on oltava henkilökohtainen ja annettava sinulle merkitystä.

"Jokainen koti on ainutlaatuinen, ja me kaikki sisustamme kotimme hieman eri tavalla. Jokainen uusi kerros, jonka lisäät, tai jokainen muutos, jonka teet ympäristössäsi, muokkaa kodista, jossa asut, aidon heijastuksen siitä, kuka olet." Sanoo Cecilie Opsand Kählerin markkinointipäällikkö.

Hammershøi-mallisto on juuri sitä, aito heijastus Kähleristä. Hans-Christian Bauerin, todella modernin suunnittelijan, näkemyksen avulla luodussa mallistossa otetaan huolellisesti huomioon Kählerin henkilökohtainen historia ja Svend Hammershøin tuottama tuottelias teos, ja se onnistuu jotenkin pysymään uskollisena juurilleen samalla kun se tuo Hammershøin nykypäivään.

Valokuvaus: Angeliqa Daldorph, Rosendahl Design group Styling: Rebecca Sparling, Angeliqa Daldorph.

Rebecca Sparling
Kirjoittaja

TUTUSTU HAMMERSHØIHIN

katso lisää

Saa 10% alennus seuraavasta ostostasi! Ja kerää pisteitä ostoistasi jäsenenä asiakasklubissamme.

Nordic Nest AB (EU VAT-numero SE556628159701) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Ruotsi Sähköposti: info@nordicnest.fi Puhelin 09 427 384 60
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB