ILMAINEN TOIMITUS YLI 89€ TILAUKSILLE

LIITY JÄSENEKSI - SAA 10% ALENNUS

30 PÄIVÄN PALAUTUSOIKEUS

Liity jäseneksi & saa 10% alennus

Inspiraatio & vinkit/Inspiraatio/Tutustu merkkiin Gärsnäs

Tutustu merkkiin Gärsnäs - maailma, joka on rakennettu intohimosta puuhun & rakkaudesta huonekaluihin

Gärsnäsissä sijaitseva perheomisteinen huonekalutehdas on tuottanut 130 vuoden ajan osan ruotsalaisesta huonekaluperinnöstämme, jonka sydän sykkii intohimosta luonnonmateriaaleja kohtaan ja jossa käsityötaito ja tieto kulkevat käsi kädessä. Avataan ovi ruotsalaiseen huonekaluhistoriaan ja tutustutaan merkkiin Gärsnäs - historiallisiin huonekaluvalmistajiin ja tuotemerkkiin joidenkin aikamme suurten huonekaluklassikoiden takana!
Torstai 30. toukokuuta 2024
Jaa artikkeli

HUONEKALUT, JOTKA KESTÄVÄT KOKO ELÄMÄN

Etelä-Ruotsin Österlenissä sijaitseva tehdas on ollut perheomistuksessa vuodesta 1893 lähtien, ja alusta lähtien visio on ollut selkeä: huonekalujen on oltava ihmisiä varten tänään, huomenna ja sen jälkeen. Ehkä tämä on avain Gärnäsin menestykseen? Tuotemerkki on aina keskittynyt ihmisiin ja tulevaisuuteen luoden huonekaluja, jotka voivat elää sukupolvesta toiseen ja joissa tarpeet ja tyyli ovat tasapainoisessa vuorovaikutuksessa aina materiaaleista muotoihin ja yksityiskohtiin.

Toinen keskeinen tekijä tuotemerkin menestyksessä on sen lähestymistapa kestävään kehitykseen, resurssien säästämiseen ja hyvin harkittuun tuotantoprosessiin alusta loppuun. Tämä lähestymistapa on välttämätön markkinoilla, joilla uusia toimijoita ja huonekaluja syntyy yhä nopeammin. Gärsnäsin perustana on kysymys "miten voimme vaikuttaa?"

Gärsnäs tekee tiivistä yhteistyötä tunnettujen suunnittelijoiden kanssa, jotka pitävät tiiviisti yhteyttä tehtaaseen. Kun huonekalumuotoilun suuret nimet yhdistyvät, tuloksena on tunnettu muotoilun ikoneista koostuva mallisto. Käytetyt materiaalit hankitaan paikallisesti Etelä-Ruotsista ja Tanskasta, minkä jälkeen ammattitaitoiset puusepät jalostavat ja muotoilevat ne yhdessä nykyaikaisen teknologian kanssa, joka luo huonekaluja tehokkaasti säilyttäen samalla käsityötaidon ja korkean laadun, jota tuotemerkki edustaa.

Sukupolvelta toiselle kestävän tuolin luominen.

Hedda käsinojatuoli
Tammi-black-paperinaru luonto
1 680,09 €

KIERRÄTTÄÄ JA KUNNOSTAA

Gärsnäsille laatu ja kestävyys liittyvät toisiinsa - kyse on siitä, että huonekalut voivat elää pitkään sen jälkeen, kun ne ovat lähteneet tehtaalta uuteen kotiinsa. Kun aika on vienyt veronsa ja trendit ovat muuttuneet, huonekalut ovat tervetulleita takaisin tehtaalle - sillä Gärsnäsille laatu ja kestävyys tarkoittavat sitä, että heidän tuottamistaan huonekaluista pidetään huolta ja kunnostetaan se, mikä on mahdollista luoden kiertojärjestelmän, jossa kunnostaminen ja uudelleenkäyttö on tavoiteltavaa. Tarjoamalla huonekalujen kunnostusta Gärsnäs antaa jokaiselle huonekalulle mahdollisuuden uuteen elämään ja mahdollisuuden koristella koteja ja huoneita läsnäolollaan tulevien sukupolvien ajan. Tuotemerkki on ylpeä tästä lähestymistavasta, ja se on tärkeä osa sitä, miten he ovat työskennelleet ja työskentelevät edelleen kestävän huonekalutuotannon hyväksi.

Upea punonta - tämä on Hedda-tuolin istuin.

GÄRSNÄS - ETELÄ-RUOTSISTA MUUALLE MAAILMAAN

Gärsnäsin huonekalutehdas perustettiin vuonna 1893, ja se valmisti tuolloin Etelä-Ruotsin paikallisiin koteihin aikakauden huonekaluja, joihin käytettiin lähimetsistä saatua puuta. Toisen maailmansodan jälkeen tapahtui suuria muutoksia, ja Gärsnäs omaksui modernin skandinaavisen tyylin. 1960-luvulta lähtien tuotanto siirtyi huonekalujen valmistamisesta vain kotitalouksille julkiseen ympäristöön, mistä tuli ja on edelleen merkittävä osa Gärsnäsin vahvuutta.

Vuodesta 2003 lähtien tuotemerkin ovat omistaneet ja sitä ovat johtaneet Anna ja Dag Klockby sekä Åke Axelsson, Annan isä, sisustussuunnittelija ja puuseppä. Åke tunnetaan tuolimalleistaan, joita hän kehitti 60 vuoden aikana ja jotka auttoivat nostamaan ruotsalaisen huonekalumuotoilun maailmankartalle. Hänen tunnetuimpia huonekalujaan ovat muun muassa Light & Easy-, Akustik- ja Gästis-tuolit. Moni ei ehkä tiedä, että osa Gärsnäsin huonekaluista löytyy valtion rakennuksista ja YK:n päämajoista, mikä on pitkälti Åken huonekalusuunnittelua koskevan näkemyksen ansiota. Åken lisäksi Gärsnäsillä on useita nimekkäitä suunnittelijoita, kuten Nina Jobs, Pierre Sindre ja Matti Klenell.

Åke Axelsson - Sisustussuunnittelija & huonekaluntekijä

Kehykset ja jalat joista tehdään tulevaisuudessa tuoleja.

Jokainen osa tarkastetaan huolellisesti oikean laadun & ulkonäön saavuttamiseksi.

Käsintehty ylellisyys on aina läsnä huonekalun jokaisessa osassa.

INTOHIMO PUUTA & KÄSITYÖTÄ KOHTAAN

Österlenin tehtaalla intohimo huonekalujen käsityötaitoon ja rakkaus puuhun ei ole koskaan horjunut. Vielä tänäkin päivänä he työskentelevät huolellisesti valittujen materiaalien kanssa, enimmäkseen paikallisesti tuotetun puutavaran kanssa, jonka jokainen lankku tarkastetaan huolellisesti, jotta varmistetaan, että se on korkealaatuista - Gärnäs ei suostu tinkimään tästä. Kun materiaali on tarkastettu, se lähetetään tehtaan sydämeen, jossa Gärnäsin huonekalut valmistetaan. Jokainen tehtaalta lähtevä Gärnäsin huonekalu on käynyt läpi perusteellisen prosessin - käsityönä valmistettu puu valitaan, kootaan, mitataan, leikataan ja viimeistellään huolellisesti, jotta siitä saadaan lopulta Gärnäsin alkuperäinen huonekalu. Vaikka se ei ole yksinkertaista, Gärnäs todistaa kerta toisensa jälkeen, että tuotantoa on mahdollista ylläpitää Ruotsissa, ja se on erittäin ylpeä siitä, että se pystyy luomaan huonekaluja, jotka löytävät paikkansa kodeissa ympäri maailmaa sekä joissakin maailman hienoimmista paikoista. Nämä ovat asioita, jotka tekevät Gärsnäsistä yhden huonekaluteollisuuden johtavista toimijoista ja aidosti kestävän huonekalukäsityön eturintamassa - luotu kestämään sukupolvien ajan.

Hienot yksityiskohdat - Hedda-tuolissa on useita hyvin valmistettuja yksityiskohtia.

MISSÄ HUONEKALUJEN TAIKA EI LOPU KOSKAAN

Nyt kun olemme avanneet oven Gärsnäsin ihmeelliseen huonekalujen taikamaailmaan, jossa rakkaus puuhun ja intohimo käsityötaitoon toimivat täydellisessä harmoniassa ja jossa fantastiset huonekalut heräävät eloon, voimme todeta, että 130 vuotta sitten alkanut tarina ei ole vielä läheskään lopussa. Sydän sykkii yhä tehtaassa, ja pyrkimys luoda kestäviä huonekaluja sukupolville on ehkä ajankohtaisempi kuin koskaan maailmassa, joka tarvitsee muutosta. Täällä tuoli ei ole vain tuoli, vaan käsityöläinen ja osa elämää - tarkoitettu käytettäväksi, käytettäväksi ja rakastettavaksi, ja sitten hoidettavaksi ja rakastettavaksi uudelleen ja uudelleen. Astu siis Gärsnäsin huonekalumaailmaan ja anna itsesi löytää kaikki se kauneus, jonka vain vankka käsityötaito ja todellinen huonekalujen taika voivat saavuttaa!

Kun kaksi materiaalia kohtaa - Dandy-tuoli yhdistää rottingin konjakinväriseen nahkaan.

Josefin Beijer
Kirjoittaja

Löydä lisää merkiltä Gärsnäs

Saa 10% alennus seuraavasta ostostasi! Ja kerää pisteitä ostoistasi jäsenenä asiakasklubissamme.

Nordic Nest AB (EU VAT-numero SE556628159701) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Ruotsi Sähköposti: info@nordicnest.fi Puhelin 09 427 384 60
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB