ILMAINEN TOIMITUS YLI 89€ TILAUKSILLE

LIITY JÄSENEKSI - SAA 10% ALENNUS

30 PÄIVÄN PALAUTUSOIKEUS

Liity jäseneksi & saa 10% alennus

Inspiraatio & vinkit/Inspiraatio/Tutustu merkkiin Grythyttan

Grythyttan: Ruotsalainen Käsityötaito Kohtaa Ajattoman Suunnittelun

Maailmassa, joka on täynnä massatuotettuja tuotteita, on jotain todella erityistä törmätä brändiin, joka ei vain ilmennä hienoa käsityötaitoa vaan myös vaalii juuriaan tavalla, jättäen sinut inspiroituneeksi. Grythyttan on ruotsalainen tuotemerkki, joka yhdistää saumattomasti perinteen ja innovaation tarjoten huonekaluja, jotka ylittävät trendit ja kestävät aikaa.
Keskiviikko 29. toukokuuta 2024
Jaa artikkeli

KOLME SUKUPOLVEA RUOTSALAISIA

Ruotsin sydämessä sijaitseva Grythyttan Stålmöbler huokuu ylpeyttä ja aitoutta, jotka ovat syvällä sen perinnössä. Merkin Grythyttan historia ulottuu 1900-luvun alkupuolelle, ja sen oma tarina heijastaa sen tuottamien huonekalujen matkaa. Jokainen kappale on suunniteltu kestämään sukupolvien ajan ja siirtymään isältä pojalle, aivan kuten työpajassa, josta kaikki alkoi.

Pieni perheyritys Grythyttan aloitti toimintansa samannimisessä kaupungissa, ja ”se on aina ollut tärkeä osa yhteisöä”, sanoo Karl Lindqvist, Grythyttanin johtokunnan vanhempi jäsen, jonka isoisoisoisä sattui myös perustamaan yrityksen.

Karlin isoisä Arthur aloitti nykyisin tuntemiemme ja rakastamiemme huonekalujen tuotannon. Hänen visionsa oli luoda kauniita huonekaluja, jotka kestäisivät koko eliniän, ja tämä visio vie brändiä eteenpäin tänäkin päivänä.

SITOUTUNUT HIDASTAMAAN TUOTANTOA

Grythyttanin erottaa muista sen vankkumaton sitoutuminen laatuun ja kestävyyteen. Jokainen huonekalu valmistetaan huolella Ruotsissa käyttäen laadukasta puuta, joka on sekä FSC- että PESFC-sertifioitu, mikä kuvastaa tuotemerkin sitoutumista paikallisten yhteisöjen tukemiseen ja ympäristöjalanjäljen minimoimiseen.

Tiukan laadunvalvonnan vuoksi Grythyttan pystyy valmistamaan vuosittain vain rajoitetun määrän huonekaluja. ”Mielestämme on erittäin tärkeää, että huonekalujamme valmistavilla ihmisillä on aikaa valmistaa jokainen kappale, aikaa ottaa jokainen puupala ja varmistaa, että ne sopivat yhteen parhaalla mahdollisella tavalla, jos nopeutamme tuotantoa liikaa, meillä ei ole aikaa tutustua huonekaluihimme tällä tavoin.” Selittää Karl.

Grythyttan on enemmän kuin pelkkä huonekalumerkki - se on käsityötaidon, luovuuden ja ruotsalaisen muotoilun kestävän hengen juhlaa.

Olipa kyseessä sitten ikoninen A2-tuoli, jossa on tyylikkäät linjat ja ajaton vetovoima, tai monipuolinen ulkokonsolipöytä, joka on suunniteltu kestämään elementtejä ja samalla huokumaan hienostuneisuutta, jokainen kappale kertoo tarinan intohimosta ja omistautumisesta.

Jokainen puulankku tarkastetaan laadun ja täydellisen yhteensopivuuden varmistamiseksi.

Bänk 9 penkki
Tammipuuöljy-170 cm-kuumasinkitty
648 €

RUOTSISSA VALMISTETUT HUONEKALUT, JOTKA ON RAKENNETTU KESTÄMÄÄN

Upean käsityötaitonsa lisäksi Grythyttan ilmentää ruotsalaisen elämäntavan olemusta - toiminnallisuuden ja estetiikan, yksinkertaisuuden ja hienostuneisuuden harmonista yhdistelmää. Kyse on tilojen luomisesta, jotka herättävät lämpöä ja viihtyisyyttä ja joissa jokainen huonekalu ei ole vain toiminnallinen välttämättömyys vaan myös taideteos, joka kertoo oman tarinansa.

Myymme yhä varaosia huonekaluihin, joita isoisäni myi", Karl nauraa.

Tämä pieni seikka on epäilemättä vaikuttava, mutta se on myös osoitus Grythyttanin tuotteiden kestävyydestä ja uudelleenkäytettävyydestä. Moniin heidän ikonisiin huonekaluihinsa löytyy varaosia, joiden avulla huonekaluja voi kunnostaa, käyttää uudelleen ja rakastaa yhä uudelleen. Isoäitisi upea ruokailukalusto voidaan palauttaa entiseen loistoonsa, ja ollen valmiina kuuntelemaan toisen sukupolven tarinoita, jotta puutarhassa voidaan nauraa vielä monta vuotta. ”Se on laadukkaan ulkokalusteen kauneus, sen arvo säilyy muistoissa.” toteaa Karl lämpimästi.

AJATON MUOTOILU, JOKA MUUTTAA TILASI

Maailmassa, joka tuntuu usein katoavalta ja ohimenevältä, Grythyttan on pysyvän laadun ja ajattoman muotoilun majakka. Se muistuttaa meitä hidastamaan vauhtia, arvostamaan yksinkertaisuuden kauneutta ja vaalimaan asioita, joilla on todella merkitystä. Sisustatpa sitten viihtyisän terassin nurkan tai muuntaisit ulkoilmakeitaasi, anna Grythyttanin toimia oppaanasi - se on käsityötaidon, aitouden ja ruotsalaisen muotoilun pysyvän viehätyksen symboli.

Valokuvat: @applaudden, Grythyttan Stålmöbler.

Rebecca Sparling
Kirjoittaja

RAKASTU MERKKIIN GRYTHYTTAN

Saa 10% alennus seuraavasta ostostasi! Ja kerää pisteitä ostoistasi jäsenenä asiakasklubissamme.

Nordic Nest AB (EU VAT-numero SE556628159701) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Ruotsi Sähköposti: info@nordicnest.fi Puhelin 09 427 384 60
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB