★ ★ ★ ★ ★ 4.5 / 5 TRUSTPILOT

30 PÄIVÄN PALAUTUSOIKEUS

ILMAINEN TOIMITUS YLI 79€ TILAUKSILLE

LIITY JÄSENEKSI - SAA 5 € ALENNUS

Kirjaudu sisään

11:51:01 VIIMEINEN MAHDOLLISUUS - Jopa 40% alennus joulukaupassamme

Inspiraatio & Vinkit/Skandinaavinen elämäntapa & Reseptit/Kesäreseptit
Kesän reseptit: Ruotsalainen perunasalaatti munalla ja matjesilla pöydällä, vieressä perunoita.

11 kesäreseptiä joka tilanteeseen

Kun päivät pitenevät ja ilma täyttyy tuoreiden hedelmien tuoksusta, kesä on saapunut. Se voi olla lyhyt, minkä vuoksi jokainen hetki on nautittavan arvoinen. Suunnittelitpa sitten piknikkiä järven rannalla, rentoa iltaa terassilla tai vilkasta puutarhajuhlaa, oikeat reseptit tuovat kauden eloon.
maanantai 1. heinäkuuta 2024
Jaa artikkeli

Kesän maku

Jotta voit juhlia kautta tyylikkäästi, olemme koonneet kokoelman kesän reseptejä, jotka sopivat jokaiseen kesän tilaisuuteen. Makeista herkkuista suolaisiin herkkuihin, jotka on helppo kuljettaa tai jotka sopivat täydellisesti ystävien kanssa jakamiseen, nämä reseptit yhdistävät yksinkertaisuuden ja kesän tunnelman.

Löydä kevyitä, maukkaita reseptejä, jotka ovat täynnä tuoreita ainesosia ja sopivat täydellisesti kesän kokoontumisiin.

Esittelyssä olevat kesäreseptit:

  1. Tuore kesäsalaatti vesimelonilla, ravuilla ja minttukastikkeella
  2. Kasvissyöjille sopiva parsakaali- ja fetajuustokastike
  3. Marinoitua silliä ja perunasalaattia munalla ja tillillä
  4. Yksinkertainen mansikkakakku
  5. Sitruunaposset
  6. Uunijuustoa viikunoilla ja yrteillä
  7. Persikka-vaniljaspritz
  8. Rapea raparpericrumble
  9. Kylmä vaniljalatte
  10. Kotitekoinen gelato

Täydelliseen piknikkiin

Piknik on klassinen kesärituaali: vietät aikaa ulkona, virkistyt uimalla ja nautit yksinkertaista, kotitekoista ruokaa varjossa peitolla istuen.

Yksinkertaisia kesäreseptejä, jotka voit ottaa mukaan rannalle. Kuvassa näkyy nainen, joka pitelee muovista viinilasia raidallisen pikniklaukun vieressä.

Tuore kesäsalaatti vesimelonilla, ravuilla ja minttukastikkeella

Virkistävä salaatti, joka sopii erinomaisesti kuumille päiville. Siinä yhdistyvät mehukas vesimeloni, raikkaat vihannekset ja mehevät rapujen pyrstöt, jotka on yhdistetty pirteällä minttukastikkeella. Tarjoile värikkäänä lisukkeena tai kevyenä pääruokana.

Ainekset:

  • 1 kurkku
  • Noin 300 g vesimelonia
  • 1 punasipuli
  • Kourallinen kirsikkatomaatteja
  • Noin 200 g rapujen pyrstöjä
  • Valitsemasi kevyt salaatti
  • 100 g fetajuustoa
  • Kourallinen tuoreita mintunlehtiä
  • 2 rkl limen mehua
  • 200 ml oliiviöljyä
  • 50 ml kylmää vettä
  • Suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

 

Valmistus

  1. Pese ja revi salaatti suupaloiksi ja laita suuriin salaattikulhoon.
  2. Leikkaa kurkku pituussuunnassa neljään osaan ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi.
  3. Kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi viipaleiksi.
  4. Kuutioi vesimeloni ja murusta fetajuusto.
  5. Jätimme tomaatit kokonaisiksi, mutta voit halutessasi puolittaa tai neljänneksittää ne ja lisätä kulhoon.
  6. Valuta ja huuhtele rapujen pyrstöt, lisää kulhoon.
  7. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Kastike:

  1. Hienonna minttu.
  2. Vatkaa limen mehu, oliiviöljy, vesi, suola ja pippuri.
  3. Kastele salaatti juuri ennen tarjoilua.

Kasvissyöjille sopiva parsakaali- ja fetajuustokakku

Tämä kesäinen kakku on kevyt ja täyttävä – täydellinen valinta lämpimään ilta-ateriaan.

Ainekset (noin 8 annosta):


Taikina:

  • 500 g yleistä jauhoa
  • 200 g kylmää voita, kuutioituna
  • 100 ml kylmää vettä
  • Ripaus suolaa


Täyte:

  • 500 g parsakaalia
  • 150 g fetajuustoa
  • 1 iso keltainen sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • Tuoretta persiljaa
  • 1 rkl kasvisliemijauhetta
  • Voi paistamiseen


Munatäyte:

  • 400 ml maitoa
  • 4 munaa
  • 100 g raastettua kovaa juustoa
  • Tuoretta jauhettua mustapippuria


Valmistus:

  1. Leikkaa voi jauhoihin, lisää vesi ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Jäähdytä.
  2. Kauli taikina ja vuoraa voideltu uunivuoka. Jäähdytä uudelleen.
  3. Kuumenna uuni 225 °C:seen.
  4. Paista sipuli ja valkosipuli voissa. Leikkaa broccoli pieniksi kukinnoksi ja paista kevyesti.
  5. Mausta persiljalla ja liemijauheella.
  6. Laita vihannesseos taikinan päälle ja ripottele fetajuusto päälle.
  7. Vatkaa munat maidon, juuston ja pippurin kanssa. Kaada täytteen päälle.
  8. Koristele varatuilla broccolinkukinnoksilla. Paista 35–40 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

Piirakka on täydellinen kesäruoka piknikille.

Löydä yksinkertaisia kesäreseptejä: tässä näet pullon sitruunamehua lasin ja rypäleterttujen kanssa piknikpöydällä.

Muita pikniksuosikkeja

  • Pinaatti-, feta- ja aurinkokuivattujen tomaattien quiche
  • Hunaja-sinappikastikkeella glaseeratut kanankoivet
  • Perunasalaatti, jossa on ruohosipulia, kapriksia ja kermainen kastike
  • Flatbread-leipä tai näkkileipä hummuksella ja grillatuilla vihanneksilla
  • Pienet leivonnaiset, joissa on vuohenjuustoa ja karamellisoitua sipulia
  • Kylmä pastasalaatti, jossa on kirsikkatomaatteja, basilikaa ja mozzarellaa
  • Täytetyt munat, tilli ja ripaus sinappia
  • Marinoidut oliivit ja paahdetut pähkinät
  • Perhoskakut tai yksinkertaiset kakkupalat
  • Suklaalla kuorrutetut mansikat

Hetki, jolloin juokset paljain jaloin ruohikolla, iloinen nauru täyttää ilman ja tuoreen kahvin tuoksu leijuu termospullosta – se on ruotsalainen kesä.

    Grythyttanin valkoisilla A2-tuoleilla katettu pöytä seisoo kasvihuoneen edessä @khouri.julia:n puutarhassa.

    @khouri.julia

    Täydellinen kesän puutarhajuhliin

    Lämpimät illat ja puutarhajuhlat vaativat yksinkertaisia kesäreseptejä, jotka ovat sekä raikkaita että visuaalisesti houkuttelevia.

    Suolattu silli ja perunasalaatti munalla ja tillillä

    Matjes-silli on nuori, kevyesti suolattu silli, jolla on mieto, hieman makea maku ja pehmeä rakenne. Se on suosittu valinta kesäruokiin, mutta sen voi korvata muilla suolatuilla valkoisilla kaloilla, kuten seiti tai kolja. Tämä salaatti tarjoaa raikkaan, kesäisen käänteen klassiseen yhdistelmään.

    Ainekset:

    • 500 g pieniä uusia perunoita
    • 4 matjes-sillin fileetä (tai korvaa toisella suolakurkulla, kuten pollockilla tai koljalla)
    • 4 munaa
    • 1 pieni punasipuli
    • 1 luomu sitruuna
    • 1 kuppi smetanaa tai crème fraîchea
    • Tuoretta tilliä
    • Valinnainen: taimenkaviaari (suosittu lisäys Ruotsissa ja Pohjoismaissa)


    Valmistus:

    1. Keitä perunat, jäähdytä ja halkaise ne.
    2. Keitä munat 7–8 minuuttia, kuori ja halkaise.
    3. Leikkaa silli paloiksi, hienonna sipuli ja viipaloi sitruuna ohuiksi viipaleiksi.
    4. Asettele kaikki ainekset tarjoiluvadille ja lisää päälle smetanaa ja tuoretta tilliä.
    5. Valinnainen: koristele kalamunilla ja tarjoile rapean leivän kanssa.

    Kesäinen mansikkakakku

    Pohjoismaiden todellinen kesäklassikko – kevyt kakkupohja, joka on täytetty vaniljakermalla ja makeilla mansikoilla.

    Ainekset (noin 10 annosta):

    Pohja:

    • 4 kananmunaa
    • 200g sokeria
    • 100g vehnäjauhoja
    • 100g peruna- tai maissijauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta

    Vaniljaleivonnaiskerma (vaniljakastike):

    • 500 ml täysmaitoa
    • 1 tl vanilijajauhetta
    • 4 kananmunan keltuaista
    • 100g hienosokeria
    • 40g maissijauhoja
    • 25g suolatonta voita

    Täyte ja koristelu:

    • Noin 1kg tuoreita mansikoita

    Valmistelu:

    1. Kuumenna uuni 175 °C:seen.
    2. Valmista kakkupohja vatkaamalla munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi.
    3. Siivilöi jauhot, perunajauho (tai maissijauho) ja leivinjauhe ja sekoita ne varovasti munaseokseen.
    4. Kaada taikina voideltuun 24 cm:n halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan ja paista noin 30 minuuttia tai kunnes puutikku on kuiva.
    5. Jäähdytä kakkupohja kokonaan ja leikkaa se kolmeen tasaiseksi kerrokseksi.

    Vaniljakastike (vaniljakreemi):

    1. Kuumenna maito ja vaniljatanko (halkaistu ja kaavittu) tai vaniljauute kattilassa kiehumispisteen alapuolelle.
    2. Poista lämmöltä ja anna hautua 10 minuuttia.
    3. Sekoita kulhossa munankeltuaiset, sokeri ja maissijauho tasaiseksi ja vaaleaksi.
    4. Kaada kuuma maito vähitellen munaseokseen, sekoittaen jatkuvasti, jotta se ei juokseta.
    5. Palauta seos kattilaan ja keitä keskilämmöllä jatkuvasti sekoittaen, kunnes seos sakeutuu ja alkaa kiehua hiljalleen.
    6. Poista lämmöltä ja sekoita voi tasaiseksi.
    7. Siirrä kulhoon, peitä pinta suoraan kelmulla, jotta pinnalle ei muodostu kuorta, ja jäähdytä kylmäksi.

    Kakun kasaus:

    1. Vatkaa jäähdytettyä konditorikreemiä hieman, kunnes se on tasainen mutta vielä tarpeeksi paksu levitettäväksi.
    2. Viipaloi mansikat.
    3. Kerro kakku: kakkupohja, konditorikreemi, mansikat; toista kaikki kerrokset.
    4. Viimeistele kerros kermalla ja koristele mansikoilla.

    Sitruunapossetti

    Herkullinen, kirpeä jälkiruoka, joka tarjoillaan tyylikkäästi sitruunan kuorissa.

    Ainekset (4 annosta):

    • 3 sitruunaa
    • 300 ml kermaa
    • 90 g kidesokeria

    Koristeluun:

    • Syötäviä kukkia tai hienoksi raastettua sitruunankuorta


    Valmistus:

    1. Halkaise kaksi sitruunaa ja kaavi sisus pois. Purista sitruunat ja siivilöi mehu.
    2. Kiehauta kerma ja sokeri sekoittaen. Lisää kolmannen sitruunan mehu ja kuori. Siivilöi kannuun.
    3. Kaada ontoksi kaivettuihin sitruunankuoriin. Jäähdytä useita tunteja, mieluiten yön yli, kunnes seos on jähmettynyt.
    4. Koristele syötävillä kukilla tai sitruunankuorella ennen tarjoilua.

    Resepti: @khouri.julia

    Juuri tämä sekoitus kukkivia niittyjä, kansanlauluja ja mansikoiden ja kermavaahdon makua tekee keskikesästä unohtumattoman kokemuksen.

      Herkullisia kesäreseptejä pitkiä kesäiltoja varten

      Kun kultainen valo viipyy iltaan asti, terassi on täydellinen paikka rentoutua. Kevyet, tyylikkäät kesäreseptit tekevät kesäilloistasi erityisen ikimuistoisia.

      Paistettu juusto viikunoiden ja yrttien kera

      Kauniin yksinkertainen kesäresepti, jossa yhdistyvät kermainen juusto, makeat viikunat ja tuoksuvat yrtit.

      Ainekset:

      • 200–250 g vuohenjuustoa tai fetajuustoa
      • 3–4 tuoretta viikunaa
      • 1 tl hunajaa
      • Tuoretta timjamia tai rosmariinia
      • 1 rkl oliiviöljyä
      • Tuoretta jauhettua mustapippuria

      Valmistus:

      1. Kuumenna uuni 180 °C:seen.
      2. Aseta juusto pieneen uunivuokaan. Leikkaa viikunat neljään osaan ja asettele juuston päälle.
      3. Kastele hunajalla, oliiviöljyllä, yrtteillä ja pippurilla.
      4. Paista 10–15 minuuttia, kunnes juusto on hieman kullanruskea.
      Tällainen kesäruoka vaatii myös sopivan juoman. Tarjoile esimerkiksi persikka-vaniljacocktail Billi-karaffissa Hanna-tarjottimella, molemmat Sagaformilta.

      Persikka-vanilja-spritz

      Kirkas, hedelmäinen cocktail, joka sopii täydellisesti kesäjuhliin.

      Ainekset (2 annosta):

      • 1 kypsä persikka, kuorittu ja viipaloitu
      • 10 cl valkoista persikkalikööriä tai persikkavodkaa
      • 200 ml kuivaa Proseccoa tai Cavaa
      • 50 ml kivennäisvettä

       

      Valmistus:

      1. Jaa persikkaviipaleet lasien kesken.
      2. Kaada persikkalikööri hedelmien päälle.
      3. Lisää päälle jäähdytettyä Proseccoa ja tilkka vettä.
      4. Sekoita varovasti ja tarjoile heti.

      Vinkki: Lisää makua antamalla juoman hautua 1–2 tuntia ennen tarjoilua vaniljatangosta kaavituilla vaniljansiemenillä.

      Löydä lisää virkistäviä kesäjuomareseptejä täältä: Virkistävät kesäjuomat

      Kun aurinko laskee hitaasti ja illan hiljaisuus laskeutuu, kesän taika avautuu aivan omalla tavallaan. Istuudu terassille viileän juoman kera ja nauti hetkestä.

        Kahvitauot auringossa

        Lyhyt kahvitauko ulkona voi olla puhdasta kesän onnea. Olipa kyseessä parveke, puutarha tai puisto, makeat leivonnaiset ja tuore kahvi tuovat välitöntä iloa.

        Löydä täydellisten kanelipullien resepti täältä: Ruotsalaiset leivonnaiset: Kanelipullat, Semlat ja Lussekatter

        Rapea raparpericrumble

        Mikään ei kuvaa kesää yhtä hyvin kuin raparperi. Tässä crumble-leivonnaisessa makea, voinen kuorrutus tasapainottaa raparperin ihanan kirpeyttä – täydellinen kesäresepti kahvin tai vaniljajäätelön kanssa.

        Ainekset (noin 6 annosta):

        • 400 g raparperia
        • 125 g voita
        • 200 g kaurahiutaleita
        • 150 g sokeria (tai vähemmän, maun mukaan)
        • 50 ml kermaa
        • 50 ml kevyttä siirappi (esim. maissisiirappia)
        • 90 g jauhoja
        • 1 tl vaniljasokeria
        • Ripaus suolaa
        • ½ tl leivinjauhetta

        Valmistus:

        1. Kuumenna uuni 150 °C:seen. Voitele uunivuoka.
        2. Sulata voi kerman ja siirapin kanssa ja sekoita sitten kuivat ainekset joukkoon.
        3. Pese, kuori ja leikkaa raparperi 2 cm:n paloiksi.
        4. Aseta raparperi vuokaan ja ripottele päälle crumble-seos.
        5. Paista 40–50 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja rapea.

        Kylmähaudutettu vaniljalatte

        Elegantti kesäresepti, joka auttaa sinua viilentymään kuumina päivinä.

        Ainekset (2 annosta):

        • 300 ml kylmäuutettua kahvia (katso alla)
        • 200 ml maitoa tai kasviperäistä vaihtoehtoa
        • 1–2 tl vaniljasiirappia maun mukaan
        • Jääkuutioita
        • Valinnainen: maitovaahtoa tai vaniljajäätelöä


        Kylmäuutettu kahvi:

        • 50 g karkeasti jauhettua kahvia
        • 500 ml kylmää vettä

         

        Kylmäuutetun kahvin valmistus:

        1. Sekoita kahvi ja vesi. Sekoita.
        2. Peitä ja anna hautua huoneenlämmössä 12–18 tuntia.
        3. Siivilöi kahvisuodattimen tai hienon seulan läpi.


        Vaniljalatten valmistus:

        1. Täytä lasit jääkuutioilla.
        2. Lisää vaniljasiirappi.
        3. Kaada kylmähaudutettua kahvia noin kaksi kolmasosaa lasista.
        4. Lisää maito, joko vaahdotettuna tai kylmänä.
        5. Koristele vaahdolla tai vaniljajäätelöllä, jos haluat.
        Löydä kesäinen resepti kylmälle vaniljalatteelle. Kuvassa näkyy kaksi lasillista latte-kahvia puualustalla, joka on asetettu Design House Stockholm -yrityksen mustalle tarjoilukärrylle.

        Fika ei ole ateria – se on rituaali. Kesällä se muuttuu rentouttavaksi hetkeksi ulkoilmassa.

          Kesän sesongin raaka-aineet

          Kesäiset reseptit ovat parhaimmillaan, kun tuoreet, sesongin raaka-aineet ovat pääosassa. Makeat tai suolaiset, paikalliset tuotteet tarjoavat eloisan maun ja vaivattoman eleganssin.

          Kesän sesongin raaka-aineet:

          • Mansikat, vadelmat, mustikat
          • Kukkakimppu, raparperi
          • Uudet perunat, tuore tilli
          • Lohi, silli, juustot
          • Kaneli, kardemumma, vanilja

          Kotitekoinen gelato

          Kun aurinko paistaa kuumasti, ei ole mitään ylellisempää kuin täydellinen kesäinen resepti kotitekoiseen gelatoon. Gelato on rasvattomampaa ja kermaisempaa kuin tavallinen jäätelö, joten se on täydellinen kesäinen herkku.

          Perusresepti (noin 8 annosta):

          • 550 ml täysmaitoa
          • 150 ml kermaa
          • 150 g sokeria
          • 2 tl maissitärkkelystä
          • 1 munankeltuainen
          • 1 vaniljatanko


          Valinnainen:

          • 750 g tuoreita mustikoita (korvaa millä tahansa marjalla tai hedelmällä, jota pidät)
          • 4 rkl sokeria


          Valmistus – gelaton perusresepti:

          1. Kuumenna varovasti alle puolet maidosta kermalla ja vaniljansiemenillä (älä kiehauta).
          2. Sekoita loput maidosta sokerin ja maissitärkkelyksen kanssa; lisää seos lämpimään seokseen.
          3. Hauduta varovasti sekoittaen, kunnes seos sakenee.
          4. Vatkaa munankeltuainen kulhossa. Lisää vähitellen lämmin seos ja kaada sitten kaikki takaisin kattilaan.
          5. Kuumenna varovasti sekoittaen. Jäähdytä kokonaan.
          6. Jäähdytä useita tunteja ja sekoita sitten jäätelökoneessa, kunnes seos on kermainen.
          7. Vaihtoehtoisesti voit pakastaa seoksen ja sekoittaa sitä säännöllisesti.Siirrä seos astiaan ja pakasta vielä 2 tuntia.

          Mustikkajäätelö:

          1. Hauduta mustikoita sokerin kanssa, kunnes ne ovat hieman pehmenneet.
          2. Jäähdytä ja sekoita jäätelöön vaiheessa 6.
          Kotitekoista gelatoa kesäksi – tässä rustiikkisessa kulhossa tarjoiltuna.

            Kesä on luotu ruoanlaittoon

            Kesän keveys, lämpö ja ilo tulevat täydellisesti esiin hyvän ruoan kautta. Valikoimamme kausittaisia reseptejä kutsuu sinut nauttimaan hetkestä täysillä – olitpa sitten järjestämässä juhlia, pakkaamassa piknikkiä tai nauttimassa rauhallisesta illasta ulkona.

            Anja Wahnig
            Kirjoittaja

            Kaikki mitä tarvitset kesän resepteihisi

              SKANDINAAVISEN DESIGNIN KOTISI
              Nordic Nest AB (EU VAT-numero SE556628159701) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Ruotsi Sähköposti: info@nordicnest.fi Puhelin +35 85 887 94660
              © 2002 - 2025 Copyright Nordic Nest AB