ILMAINEN TOIMITUS YLI 89€ TILAUKSILLE

LIITY JÄSENEKSI - SAA 10% ALENNUS

30 PÄIVÄN PALAUTUSOIKEUS

Liity jäseneksi & saa 10% alennus

Inspiraatio & vinkit/Vinkit/Lasiopas -Olutlasit
Opi valitsemaan oikeanlainen olutlasi. Tässä näet kokoelman merkin Kosta Boda viini- ja olutlaseja.

Lasiopas osa 2 - Miten valita oikeanlainen olutlasi lempioluellesi

Stout, IPA ja lager - Eri oluttyypit vaativat erityyppisiä laseja, ja on totta, että lasin muodolla on suuri vaikutus kunkin oluttyypin vivahteisiin ja makuihin. Lasioppaamme toisessa osassa käymme läpi eri olutlasityypit ja niiden ominaisuudet, jotta voit löytää parhaat olutlasit suosikkioluellesi.
Tiistai 4. kesäkuuta 2024
Jaa artikkeli
Opi valitsemaan oikeanlaiset olutlasit, tässä näet kippistelyä merkin Spiegelau tulppaanin muotoisilla Beer Classic -laseilla.
Craft Beer Barrel Aged -olutlasi 48 cl 4-pack
kirkas
51,30 €

MITKÄ OVAT PARHAAT OLUTLASIT?

Vastaus tähän kysymykseen riippuu siitä, minkälaisesta oluesta pidät. Parhaat olutlasit ovat sellaisia, jotka on suunniteltu tuomaan esiin kunkin oluen ainutlaatuinen maku ja aromi, jotta voit tarjoilla sitä parhaalla mahdollisella tavalla. Ennen kuin esittelemme parhaat olutlasit kullekin oluttyypille, voit ottaa mukaan nämä kaksi vinkkiä: Pidä mielessä, että olutlasien tulisi aina olla muodoltaan tilavia, äläkä koskaan tarjoile olutta muovilaseissa, sillä se vaikuttaa makuun.

VALITSE OIKEANLAISET OLUTLASIT OLUTTYYPIN MUKAAN

Nykyään on tarjolla laaja valikoima erilaisia oluita, ja pienpanimot ovat nykyään arkipäivää. Tämän kehityksen myötä olutlasivalikoima on kasvanut, ja useat tunnetut tuotemerkit ovat kehittäneet omia vaihtoehtojaan. Olemme koonneet oppaan yleisimmistä olutlasityypeistä ja siitä, miten ne sopivat yhteen suosikkioluidesi kanssa.

Olutlasit Stoutille

Stout on tumma, lähes musta, pintakäynyt olut, jolle on ominaista paahdettu mallas ja ohra. Tämä täyteläisen makuinen lajike tarjoillaan parhaiten konjakkipullon kaltaisessa kupumaisessa lasissa, jotta voit ”pyöritellä” olutta ja tuoda kaikki sen maut esiin. Parhaat vinkkimme olutlaseiksi stoutille ovat nämä:

Stout lasit

Olutlasit IPA:lle (Indian Pale Ale)

IPA on pintakäymisteitse valmistettu, korkea-alkoholinen olut, jossa on selvä katkeruus ja joka on yleensä vaalea. Tämäntyyppinen olut sopii myös snifteriin, mutta erityisen hyvin se sopii IPA-lasiin. IPA-lasi on suunniteltu korostamaan makuja, säilyttämään vaahto ja antamaan oluen juojalle hieno makuelämys jokaisella kulauksella. Parhaat vinkkimme olutlaseihin IPA:lle ovat nämä:

IPA lasit

Olutlasit ale-oluelle

Ale on yhteisnimitys monille huippukäymisteitse valmistetuille oluille, ja sitä on saatavana monissa eri makuvaihtoehdoissa. Parhaat lasit tämäntyyppisille oluille ovat varrella varustettuja, koska ne pitävät ale-oluen paremmin kylmänä. Lasissa on myös oltava kaareva ja kupera reunus vaahdon säilyttämiseksi ja aromin optimoimiseksi. Parhaat olutlasit ale-oluen tarjoiluun ovat nämä:

Ale lasit

Olutlasit lagerolutta varten

Lager on yleisin oluttyyppi, joka käy suhteellisen alhaisessa lämpötilassa. Kylmä lager tarjoillaan parhaiten korkeissa, kapeissa laseissa. Tämä johtuu siitä, että lager-oluessa on usein paksu vaahto, joka tarjoillaan parhaiten korkeammissa laseissa. Pilsner tarjoillaan myös parhaiten tämäntyyppisissä laseissa. Parhaat olutlasit lagerille ja pilsnerille ovat nämä:

Lager lasit

Olutlasit vehnäolutta varten

Vehnäolut on pintakäymisteitse valmistettu olut, jossa käytetään ohran lisäksi myös tiettyä määrää vehnämaltaita. Parhaat olutlasit tälle klassiselle oluelle ovat pitkulaisia laseja, joissa on kapea pohja ja leveämpi yläosa. Parhaat vinkkimme näille klassisille olutlaseille ovat nämä:

Vehnäolutlasit

MITEN TARJOILLA OLUTTA - 3 VAIHETTA


Kun olet vihdoin löytänyt parhaat olutlasit, on hyvä oppia, miten juoma tarjoillaan oikein - jotta saat oluesta parhaan mahdollisen hyödyn irti:

  • Kallista lasia - Kallistamalla olutlasia ja kaatamalla juoman hitaasti lasin reunaa pitkin säilytät suuren osan hiilihapoista. Koska hiilidioksidi vahvistaa makua, juoman kaataminen hitaasti tarkoittaa, ettei makua ja aromia pääse liikaa irtoamaan tarpeettomasti. Tämä tekniikka toimii hyvin stout-juomissa.
  • Jätä lasi litteäksi - Jos jätät lasin litteäksi, kaada olut lasin keskelle noin 10 cm:n korkeudelta. Tämä menetelmä vapauttaa paljon vaahtoa ja ihania aromeja, mikä auttaa sinua kaatamaan oluen, joka tuoksuu ja maistuu paljon ja jonka hiilihappoisuus on hieman pehmeämpi. Loistava tekniikka vehnäoluille.
  • Tilt & level - Kolmas tapa on yhdistää vaiheet 1 ja 2. Aloita kallistamalla lasia ja kaada olutta varovasti reunaa pitkin. Pidä sitten lasia pystyssä ja kaada lasin keskelle - näin kaadat olutta, jossa on sekä aromia, makua että runsaasti hiilihappoa. Tämä tekniikka sopii hyvin alesiin, IPA:han ja lageriin.
Josefin Beijer
Kirjoittaja

SUOSITUT OLUTLASIT

Saa 10% alennus seuraavasta ostostasi! Ja kerää pisteitä ostoistasi jäsenenä asiakasklubissamme.

Nordic Nest AB (EU VAT-numero SE556628159701) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Ruotsi Sähköposti: info@nordicnest.fi Puhelin 09 427 384 60
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB