ILMAINEN TOIMITUS YLI 89€ TILAUKSILLE

LIITY JÄSENEKSI - SAA 10% ALENNUS

30 PÄIVÄN PALAUTUSOIKEUS

Liity jäseneksi & saa 10% alennus

Designers/Oiva Toikka

Oiva Toikka

Professori Oiva Toikka on suomalaisen suunnittelun yksi merkittävimmistä henkilöistä. Hänen töihinsä kuuluu esimerkiksi Kastehelmi-sarja ja Birds by Toikka. Täältä löydät Oiva Toikan suunnittelemia tuotteita.
142 osumaa / Lajittelutapa:
1
...
4
Sivu 1/4

Oiva Toikka

Professori Oiva Toikka on suomalaisen lasisuunnittelun yksi tunnetuimmista ja arvostetuimmista henkilöistä. Hänen työnsä ovat rohkeita ja ne poikkeavat selvästi pohjoismaisen muotoilun valtavirrasta. Hän teki merkittävän uran muotoilun ja taiteen parissa, sillä hän on muun muassa luennoinut ympäri maailmaa, toiminut kuvaamataidon opettajana ja työskennellyt muotoilijana. Hän on työskennellyt merkeille Arabia ja Iittala.

Birds by Toikka

Birds by Toikka on keräilijöidenkin suosima lasilinnuista koostuva sarja. Ensimmäinen Oiva Toikka lasilintu valmistui Iittalalle vuonna 1972. Kokoelman linnut on valmistettu Iittalan lasitehtaalla käsityönä ja jokainen lintu onkin lasinpuhaltajien ammattitaitoa heijastava taide-esine. Oiva Toikan linnut edustavat Toikan suhdetta luontoon, sekä tietenkin intohimoa lasinpuhallukseen.

Kastehelmi

Kastehelmi on yksi Iittalan tunnetuimmista kokoelmista. Sen ainutlaatuinen vesipisaroita muistuttava muotoilu syntyi, kun Toikka halusi peittää puristelasiin syntyvät saumat. Lopputuloksena oli innovatiivinen ja rakastettu kokoelma, jonka tuotteita löytyy monesta kodista niin Suomessa, kuin maailmallakin. Oiva Toikan Kastehelmi-sarjaan kuuluu esimerkiksi laseja, kulhoja ja lautasia.

Oiva Toikan tuotteet

Toikan suunnittelemia printtejä on painettu esimerkiksi mukeihin, pyyhkeisiin ja lakanoihin. Löydät valikoimastamme esimerkiksi suositulla Cheetah-printillä koristellut kodintekstiilit. Cheetah-kuosi sai innoituksensa Toikan piirroksista ja tämä graafinen printti onkin noussut tunnetuksi osaksi Oiva Toikan suunnittelua. Löydät meiltä myös tekstiileitä Helle ja Frutta kuoseilla.

Oiva Toikka ja Fiskars

Fiskars x Iittala mallisto koostuu saksista, jotka on koristeltu Toikan kuoseilla. Jokaisiin sarjan saksiin liittyy lisäksi jokin Toikan sanoma lausahdus, kuten ”En ole täydellisyyden perään” ja ”Kompuroinnit ja kommellukset kuuluvat suunnittelutyöhön”.

Saa 10% alennus seuraavasta ostostasi! Ja kerää pisteitä ostoistasi jäsenenä asiakasklubissamme.

Nordic Nest AB (EU VAT-numero SE556628159701) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Ruotsi Sähköposti: info@nordicnest.fi Puhelin 09 427 384 60
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB