ILMAINEN TOIMITUS YLI 79€ TILAUKSILLE

365 PÄIVÄN PALAUTUSOIKEUS

Palaa takaisin
Muut
Tarjoilu & Kattaus/Kannut & Karahvit/Viinikarahvit

Viinikarahvit

Tarjoa viiniä kauniista skandinaavisesta kristallikarahvista, ilmaajasta tai Ruotsissa tehdystä lasista. Meillä on tarjolla perinteisiä tyylejä ja uutta muotoilua suosikkimerkeiltäsi, kuten Bloomingville, Orrefors, Eva Solo ja Holmegaard.
24 osumaa / Lajittelutapa:  
Suosituimmat
Eva Solo dekantointikarahvi - 0,75 l - Eva Solo
Eva Solo
Eva Solo dekantointikarahvi, 0,75 l
€ 44,99€ 60
Varastossa
WMF viinikarahvi 1,5 L - Kirkas - WMF
WMF
WMF viinikarahvi 1,5 L, Kirkas
€ 37,50€ 63
Tulossa meille
Vinilter-viinikarahvi - lasi - Menu
Menu
Vinilter-viinikarahvi, lasi
€ 59€ 70
Tulossa meille
Maxima viinikarahvi 4-pack - 1 l - Villeroy & Boch
Villeroy & Boch
Maxima viinikarahvi 4-pack, 1 l
€ 59,50€ 60
Varastossa
Wine viinikarahvi - 26,7 cm - Georg Jensen
Georg Jensen
Wine viinikarahvi, 26,7 cm
€ 111,99€ 125
Tulossa meille
Menu viinin ilmaaja - ruostumaton teräs - Menu
Menu
Menu viinin ilmaaja, ruostumaton teräs
€ 72€ 80
Tulossa meille

Lautaset

jopa 50% alennus

Zwilling Sommelier viinikarahvi/ viinipullon korkki - ruostumaton teräs - Zwilling
Zwilling
Zwilling Sommelier viinikarahvi/ viinipullon korkki, ruostumaton teräs
€ 38€ 44
Tulossa meille
Lumitähti glögikannu 1,3 L - Lasi-Rauta - Dorre
Dorre
Lumitähti glögikannu 1,3 L, Lasi-Rauta
€ 36,50
Tilaustuote
Sky viinikarahvi aluslautasella - 0,75 l - Georg Jensen
Georg Jensen
Sky viinikarahvi aluslautasella, 0,75 l
€ 101€ 119
Varastossa
ALE
-15%
Björka glögikarahvi 1 L - Lasi-kromi - Dorre
Dorre
Björka glögikarahvi 1 L, Lasi-kromi
€ 38,50
Tulossa meille
Sky viinikarahvi korkillinen 145 cl - Ruostumaton teräs - Georg Jensen
Georg Jensen
Sky viinikarahvi korkillinen 145 cl, Ruostumaton teräs
€ 135€ 148,50
Tulossa meille
Tank viinikarahvi 1 L - Musta - Tom Dixon
Tom Dixon
Tank viinikarahvi 1 L, Musta
€ 192
Muutama jäljellä
Menu viinin ilmaaja - kulta - Menu
Menu
Menu viinin ilmaaja, kulta
€ 100
Varastossa
Eva Solo dekantointikarahvi jäähdytyselementillä - 0,75 l - Eva Solo
Eva Solo
Eva Solo dekantointikarahvi jäähdytyselementillä, 0,75 l
€ 90
Varastossa
Cristel karahvi 31,5 cm - Clear - Lene Bjerre
Lene Bjerre
Cristel karahvi 31,5 cm, Clear
€ 86,95
Muutama jäljellä
Menu viinin ilmaaja - savu, messinki - Menu
Menu
Menu viinin ilmaaja, savu, messinki
€ 88€ 100
Tulossa meille
Alpha dekantointikarahvi - Kirkas - blomus
blomus
Alpha dekantointikarahvi, Kirkas
€ 86
Tulossa meille
Cobra karahvi ruostumaton teräs - 1,2 l - Georg Jensen
Georg Jensen
Cobra karahvi ruostumaton teräs, 1,2 l
€ 153€ 155
Tilaustuote
Highline viinikarahvi, 0,75 L - Kirkas - Spiegelau
Spiegelau
Highline viinikarahvi, 0,75 L, Kirkas
€ 380
Tilaustuote
Share karahvi - 1,2 L - Orrefors
Orrefors
Share karahvi, 1,2 L
€ 43,99€ 67
Muutama jäljellä
Tarjoilu-, ilmaamis- ja dekantointikorkki - ruostumaton teräs - Rosendahl
Rosendahl
Tarjoilu-, ilmaamis- ja dekantointikorkki, ruostumaton teräs
€ 33
Tulossa meille
Chateau karahvi - 1,1 litraa - Kosta Boda
Kosta Boda
Chateau karahvi, 1,1 litraa
€ 89
Tilaustuote
Gold Edition Slice of Life -viinikarahvi - 1.8 L - Carolina Gynning
Carolina Gynning
Gold Edition Slice of Life -viinikarahvi, 1.8 L
€ 144
Muutama jäljellä
Share karahvi - 0,65 L - Orrefors
Orrefors
Share karahvi, 0,65 L
€ 28,99€ 44
Muutama jäljellä

Miksi viinikarahvia käytetään?

  • Kaatamalla viini viinikarahviin ennen tarjoilua annat viinisi ilmaantua. Tämä prosessi auttaa vapauttamaan aromit, mikä tekee viinin makuelämyksestä vieläkin rikkaamman.
  • Viinin dekantointi auttaa pääsemään eroon viinipullon pohjalle kertyneestä sakasta.
  • Karahvi on pöytäsi kattauksessa kaunis koriste-esine ja se tuo tyyliä viinin esitykseen ja kaatoon.

Miksi viini kannattaa dekantoida?

Lähes kaikki punaviinit, varsinkin nuoret, mutta myös monet valko- ja roseeviinit sekä nuorehkot samppanjat voivat hyötyä niiden ilmaamisesta ennen tarjoilua. Kun viini dekantoidaan, se saa happea ja se tuo esiin viiniin eri makuja ja vivahteita. Viinin maku voi muuttua pehmeämmäksi ja viini saada uutta luonnetta ja saada hedelmäisiä ja kukkaisia aromeja, joita sillä ei ollut ennen dekantoimista. On tärkeää ilmata viini kunnolla, jotta saat täsmälleen viinintuottajan luoman makuelämyksen, ja paras tapa viinin dekantointiin on käyttämällä viinikarahvia.

Näin viinin ilmaus toimii

Korkin avaaminen ei riitä viinin ilmautumiseen, koska kapeasta pullonkaulasta ei tule sisälle tarpeeksi happea. Viinin ilmaus sujuu parhaiten kaatamalla sen tasaisesti karahvin kaulaa pitkin niin, että happi pääsee yhteyteen viinin kanssa matkalla karahviin. Kun viini on kaadettu karahviin, sitä voi loiskutella kevyesti ympäriinsä, jotta viini saa otettua happea ja maut avautuvat paremmin. Viinikarahvilla on leveä pohja, joka on erityisesti suunniteltu tekemään yllä mainitut ravisteluhetket mahdolliseksi, sekä altistamaan viiniä mahdollisimman suurelle määrälle happea.

Kuinka kauan viiniä ilmataan?

Viinin ilmaamisen pituus riippuu viinin iästä, ja voi kestää 15 minuutista 2–3 tuntiin. Vähintään puolen tunnin ilmaaminen on hyvä nyrkkisääntö, joten ilmaa viinisi hyvissä ajoin ennen sen nauttimista parhaan makuelämyksen saamiseksi. Suuri osa viineistä ovat nuoria ja tarvitsevat kunnon ilmautumisen riippumatta siitä, onko kyseessä punainen tai valkoinen viini. Iäkkäämpiä viinejä ei niinkään tarvitse dekantoida, sillä ne voivat hapettua ja menettää arominsa. Joskus riittää ilmata nämä viinit niin, että viinilasi on ainoa mitä tarvitset.

Näin viinin dekantointi toimii:

  1. Oikea tapa säilyttää viinipulloja on makuulla, mieluiten korkki alaspäin, koska se pitää korkin kosteana ja estää hapen pääsemistä pulloon. Pohjasakkaa voi tällöin kertyä pullon sisäseinille, mutta voit antaa pullon seistä 24 tuntia ennen viinin dekantointia, jotta sakka ehtii laskeutua pullon pohjalle.
  2. Kaada viini tasaisesti karahviin ja valaise samalla pullon pohjaa taskulampulla tai kynttilänvalossa. Näin huomaat, kun pohjasakka alkaa lähestyä pullonkaulaa ja voit lopettaa kaatamisen.
  3. Jos viinissä on paljon pohjasakkaa tai viinikiveä, joka on kristallisoitunutta happoa viinipullon pohjalla, voi viinin siivilöidä tiheän siivilän läpi tai jopa kahvisuodattimen läpi.

Viinikarahvit valko- ja roseeviinille

Toisin kuin punaviini, valkoviinit ja roseeviinit kuuluu nauttia jäähdytettyinä. Jotta viini pysyy jäähdytettynä pidempään voi esimerkiksi Eva Solo karahvi, jossa on jäähdytysmenetelmä, olla hyvä ratkaisu. Myös kapeammat karahvit, esimerkiksi Muurla tai ajaton Essence suomalaiselta merkiltä Iittala ovat oiva tapa pitää viinit kylmänä pidempään.

Asioita, joita on hyvä pitää mielessä ennen viinikarahvin ostoa:

  1. Erilaiset viinit sopivat erityyppisiin kannuihin. Leveäpohjainen viinikarahvi sopii erityisen hyvin punaviinin dekantointiin, koska ne vaativat paljon happea, ja keskileveä pohja sopii parhaiten keskiraskaisiin viineihin. Kapea viinikarahvi sopii parhaiten valko- ja roseeviinille, mutta jopa näitä voidaan tarjoilla leveistä kannuista. Punaisia, nuoria viinejä ei kuitenkaan pidä tarjoilla kapeasta kannusta.
  2. Muista valita viinikarahvi, joka on helppo pestä. Monia kannuja voi olla vaikea puhdistaa.
  3. Joidenkin kannujen käsittely voi myös olla vaikeaa. Muista löytää myös sellainen, joka ei vain sovi viinille, vaan myös sinulle, joka käytät sitä.

Viinikarahvi korkilla tai kannella

Joissakin viinikannuissa on mukana korkki tai kansi. Nämä ovat käytännöllisiä ratkaisuja, jotka voivat muun muassa estää elukoita pääsemästä viiniin, kun nautit siitä ulkona kuumina kesäiltoina ja ne voivat myös viivyttää viinin hapettumista. Valikoimastamme löydät muun muassa Alessi ja Sagaform viinikarahvit ja niihin liittyvät kannet. Korkin tai kannen asettaminen kannulle ei kuitenkaan mahdollista viinin säilyttämistä, siihen tarvitset tyhjiöpumpun.

Viinikarahvin hoito-ohjeet:

  • Huuhtele karahvi heti käytön jälkeen ja älä koskaan jätä sitä huuhtelematta, sillä voi syntyä ​​tahroja, joita voi olla vaikea saada pois.
  • Useammat viinikarahvit kestävät pesun tiskikoneessa, mutta yleensä on helpompaa tiskata ne käsin.
  • Koska viinikarahvin kaula on kapea ja vaikeuttaa pääsyä ja puhdistusta kunnolla kannun pohjalle, on helpoin käyttää pesussa pulloharjaa tai sientä pitkän ja kapean keittiövälineen päässä tiskatessa.
  • Varmista, ettei pulloon jää tiskiaineen jäämiä, jotka voivat vaikuttaa makuelämykseen seuraavalla kerralla.
  • Anna viinikannun kuivua ylösalaisin pesun jälkeen. Jos kuivaat sen keittiöpyyhkeellä, voi nukka juuttua kannuun.

Dekantteri innovatiivisella muotoilulla

Viinikarahvin käytön yhteydessä syntyvä yleinen ongelma on, että viiniä tippuu kannun ulkopuolelle ja jättää tahroja pöydällesi. Tämän voi ratkaista pyyhkeellä, joka on kiedottu kannun kaulan ympärille. Mutta voit välttää tahroja modernisti suunnitelluilla kannuilla, kuten esimerkiksi Eva Solon dekantteri, jossa on tippumaton nokka. Tai miksi ei vain sopivan lautasen kanssa viinikannun aluseksi!

Nordic Nest käyttää evästeitä paremman ja turvallisemman asiakaskokemuksen tarjoamiseksi, yksilöllisemmän sisällön ja mainosten tarjoamiseksi ja verkkosivuston liikenteen analysoimiseksi. Voimme myös jakaa tietoja sivuston käytöstä kumppaneidemme kanssa sosiaalisessa mediassa, markkinoinnissa ja analytiikassa. Vahvistat lukeneesi evästekäytäntömme ja hyväksyt evästeiden käytön klikkaamalla kohtaa "Hyväksy ja sulje".

Lue lisää