ILMAINEN TOIMITUS YLI 89€ TILAUKSILLE

LIITY JÄSENEKSI - SAA 5 € ALENNUS

30 PÄIVÄN PALAUTUSOIKEUS

Tuotteet
Muut
Inspiraatio & vinkit/Hoito-ohjeet & oppaat/Miten pitää huolta tiikkiulkokalusteistasi

Miten pitää huolta tiikkiulkokalusteistasi

Tiikki on paras puu ulkokalusteisiin, sillä se on kestävää ja luonnonöljypitoisuutensa ansiosta säänkestävä. Jotta tiikki-ulkokalusteesi pysyisivät hyvännäköisinä vuosien ajan, on hyvä tietää, miten tiikki-ulkokalusteita hoidetaan ja miten niitä huolletaan parhaalla mahdollisella tavalla. Seuraa opastustamme ja opi, miten hoidat tiikkihuonekalujasi parhaalla mahdollisella tavalla.
Keskiviikko 29. toukokuuta 2024
Jaa artikkeli

Mitä tiikkipuu on?

Tiikki on peräisin puusta, joka kasvaa Etelä- ja Kaakkois-Aasiassa. Se on erittäin haluttua puuta, ja sitä käytetään useimmiten ulkohuonekaluissa, puuseppäteollisuudessa ja pienissä työkaluissa. Tiikilla on luonnollinen punaruskea väri, joka vaihtelee hieman puun kasvupaikan mukaan. Puuta käytetään osittain sen luonnollisen kauniin ulkonäön vuoksi, mutta ehkä ennen kaikkea materiaalin kestävien ominaisuuksien vuoksi, minkä vuoksi se soveltuu erityisen hyvin ulkokalusteisiin. Muita tiikkipuun ominaisuuksia ovat:

 • Kestää säätä ja tuulta
 • Vastustaa lahoontumista
 • Suojaa luonnostaan tulipaloa vastaan
A2 nojatuoli
Tiikkik-lämpösinkitty teline
614 €

Miten käsitellä & puhdistaa ulkotilojen tiikkihuonekaluja

Öljykäsitellyillä tiikkihuonekaluilla on luonnostaan punaruskea sävy, mutta öljykäsittelemättömät tiikkihuonekalut harmaantuvat ajan myötä sateen, tuulen ja auringonpaisteen vaikutuksesta, joten jos haluat säilyttää punaruskean sävyn, on tärkeää huolehtia ulkokalusteista asianmukaisesti. Jos haluat tiikille ominaisen hopeanharmaan sävyn, anna sään vaikuttaa, sillä tämä prosessi voi kestää viikkoja tai kuukausia.  Se, kuinka usein tiikkihuonekaluja on käsiteltävä, jotta ne säilyttävät punaruskean sävynsä, riippuu ympäristöstä, jossa ne on sijoitettu. Se, ovatko ne katon alla suojassa vai avoimella alueella, voi vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti materiaali harmaantuu, mutta tärkeintä on, että puuta hoidetaan, ennen kuin se kuivuu ja haalistuu liikaa. Parhaat vinkkimme tiikkiulkokalusteiden hoitoon ovat seuraavat:

Tässä näet käden puhdistamassa tiikkihuonekalua liinalla.

Aloita aina puhdistamalla tiikkiulkokalusteet lämpimällä vedellä, miedolla pesuaineella ja pehmeällä liinalla.

 • Puhdistus: Ennen käsittelyn aloittamista on tärkeää puhdistaa tiikkiulkokalusteet perusteellisesti. Käytä harjaa ja pientä määrää mietoa pesuainetta lian, pölyn ja mahdollisen homekasvuston poistamiseen. Huuhtele sitten huolellisesti puhtaalla vedellä ja anna kalusteiden kuivua kokonaan ennen seuraavan vaiheen aloittamista.
 • Hionta: Jos huonekalut ovat harmaantuneet ja kuluneet, pinta on ehkä hiottava, jotta materiaalin luonnollinen kiilto palautuu. Käytä hienoa hiomapaperia, jonka raekoko on 180-220, ja hio varovasti puun suuntaan, kunnes pinta tuntuu tasaiselta ja sileältä.
 • Öljyn valinta: Oikeanlaisen öljyn valinta on tärkeää parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Valitse korkealaatuinen ulkokäyttöön suunniteltu tiikkiöljy, joka kestää UV-säteilyä ja antaa hyvän suojan sääolosuhteita vastaan.
 • Soveltaminen: Tasaisen lopputuloksen saamiseksi suosittelemme tiikkiöljyn levittämistä siveltimellä tai liinalla. Varmista, että työskentelet puun suuntaan ja että kaikki pinnat öljytään kunnolla täydellisen suojan saamiseksi.
Tiikkituolin istuimen hiomista, joka on osa 3-vaiheista prosessia, jolla hoidat tiiikistä valmistettuja ulkokalusteitasi.

Jos haluat öljytä tiikkiulkokalusteesi, voit puhdistuksen jälkeen tarvittaessa hioa pinnan hienojakoisella hiekkapaperilla ja varmista, että noudatat puun suuntaa parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

 • Anna kuivua: Tiikkiöljyn levittämisen jälkeen on tärkeää antaa huonekalun imeä öljy öljyn mukana toimitettujen ohjeiden mukaisesti. Kuivumisaika voi vaihdella, mutta huonekalut on asetettava sivuun parista tunnista vuorokauteen.
 • Toista tarvittaessa: Parhaan suojan takaamiseksi varmista, että jokaisen kerroksen annetaan kuivua kunnolla ennen seuraavaa levitystä.
 • Säännöllinen puhdistus: Käytä samaa menetelmää, jossa käytetään mietoa pesuainetta ja vettä sekä pehmeää harjaa, jotta lika ja tahrat eivät kerääntyisi pintaan.
 • Öljyn toistuva levitys: On tärkeää ylläpitää suojausta, jotta ulkokalusteesi säilyttävät ulkonäkönsä. Suosittelemme, että öljyäy tiikkiulkokalusteesi vähintään kerran vuodessa tai tarpeen mukaan.
 • Käytä suojapeitettä: Toinen tapa pitää tiikkiulkokalusteesi suojattuna silloin, kun niitä ei käytetä, on peittää ne jonkinlaisella suojapeitteellä esimerkiksi talven ajaksi. Tämä auttaa pitämään ne suojassa äärimmäisiltä sääolosuhteilta ja pidentää siten kalusteiden käyttöikää.

Noudattamalla vaiheittaista opastustamme tiikkiulkokalusteiden puhdistamisesta varmistat, että ne pysyvät sekä kauniina että kestävinä tulevina vuosina, halusitpa sitten säilyttää punaruskean sävyn tai toivottaa hopeanharmaan patinan tervetulleeksi.

 

Valokuvaus: Elof Martinsson

Käsipari levittää öljyä liinaan voidakseen levittää tiikkiöljyä tiikkipuiseen penkkiin.

Öljyä tiikkiulkohuonekalusi, jos haluat säilyttää punaruskean värin. Tiikkiöljy auttaa säilyttämään värin ja antaa huonekaluille lisäsuojaa sääolosuhteita vastaan.

Josefin Beijer
Kirjoittaja

HOITO-OHJEET TIIKKIULKOKALUSTEISIISI

Saa 5 € alennus seuraavasta ostostasi! Ja kerää pisteitä ostoistasi jäsenenä asiakasklubissamme.

Nordic Nest AB (EU VAT-numero SE556628159701) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Ruotsi Sähköposti: info@nordicnest.fi Puhelin 09 427 384 60
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB