ILMAINEN TOIMITUS YLI 89€ TILAUKSILLE

LIITY JÄSENEKSI - SAA 10% ALENNUS

30 PÄIVÄN PALAUTUSOIKEUS

Liity jäseneksi & saa 10% alennus

Inspiraatio & vinkit/Vinkit/Kattovalaisimet olohuoneeseen
Näet kaksi merkin New Works Tense-lamppuvarjostinta roikkumassa harmaan sohvan ja sohvapöydän, jonka päällä on kirjoja, päällä.

Opas oikean kattovalaisimen valintaan olohuoneeseen - 7 Vinkkiä & Ideaa

Olohuone on paikka, jossa seurustelemme, luemme, katsomme uusinta tv-sarjaa tai vain olemme. Huone, jossa on erilaisia toimintoja ja jossa vietämme suuren osan vapaa-ajastamme. Miten siis valitset oikean kattovalaisimen olohuoneeseen ja kuinka monta valopistettä tarvitset? Olemme keränneet parhaat vinkkimme ja ideamme, joiden avulla löydät oikean kattovalaisimen, jonka avulla saat viihtyisän ja tunnelmallisen olohuoneen, jossa voit viettää aikaa aamuvarhaisesta myöhäiseen iltaan.
Torstai 23. toukokuuta
Jaa artikkeli

7 vinkkiä olohuoneen kattovalaisimen valintaan

1. Tarve & käyttö: Mitkä ovat olohuoneesi tarpeet? Käytetäänkö sitä vain tv-huoneena vai onko se myös seurustelun, pelaamisen ja lukemisen huone? Tarpeiden määrittely ja olohuoneen todellinen käyttötapa on ensimmäinen askel, joka auttaa sinua löytämään oikean kattovalaisimen olohuoneeseesi.

2. Olohuoneen koko: Onko sinulla suuri vai pieni olohuone? Tämä voi määrittää, kuinka paljon valoa todella tarvitaan. Mitä suurempi huone, sitä enemmän valonlähteitä. Huoneen muoto voi myös määrittää, miten valo hajoaa ja heijastuu; olohuoneeseen, jossa on korkea katto, voidaan asentaa suuri valaisin, kun taas matala katto on hieman rajoitetumpi, mikä määrittää, mikä kattovalaisin on paras valon hajoamisen ja esteettisyyden kannalta. On tärkeää ottaa huomioon tasapaino huoneessa, jotta kattovalaisin ei tunnu liian suurelta tai liian pieneltä.

3. Värimaailma: Olohuoneen väri voi helposti vaikuttaa oikean olohuoneen kattovalaisimen valintaan. Vaaleat värit heijastavat enemmän valoa ja saavat yleensä huoneen tuntumaan kevyemmältä ja avarammalta. Tummat värit imevät valoa ja saattavat siksi vaatia enemmän valaistusta, jotta huone ei tuntuisi liian pimeältä ja raskaalta.

Lantern riippuvalaisin large
Frosted white opal glass
319 €

4. Oikean hehkulampun valitseminen: Se, mikä on hehkulampun oikea lämpötila, on ratkaisevaa sen kannalta, miten lamppu ja huone todellisuudessa koetaan. Sekä lumen että kelvin vaikuttavat valon ulkonäköön ja tunteeseen huoneessa, mutta mitä nämä ovat ja miten ne valitaan? Haluatko lämpimämpää valoa, joka on hienovaraisempaa, vai jotain viileämpää ja voimakkaampaa? Oppaastamme oikean hehkulampun valintaan löydät runsaasti vinkkejä, joiden avulla voit valaista olohuoneesi.

5. Valitse himmennettävä kattovalaisin: Kirkkauden säätäminen on sekä käytännöllistä että hyödyllistä, kun haluat luoda huoneeseen erilaisia tunnelmia. Olohuoneen kattovalaisin toimii usein yleisvalona, mikä tarkoittaa, että se on valoa, jota tarvitaan seurusteluun ja aktiiviseen oleskeluun huoneessa, ja valaisee koko huoneen tai sen suuremmat alueet. On siis suotavaa, että valoa voidaan säätää maksimivahvuudesta hienovaraisempaan valoon.

6. Täydennä kattovalaisinta: On kuitenkin yhtä tärkeää, että olohuoneessa on muitakin valopisteitä, sillä pelkkä kattovalaisin täyttää harvoin kaikki huoneen valontarpeet. Olohuoneen voi helposti sisustaa 10-15 valopisteellä, jotka luovat harmoniaa ja tunnelmaa mutta myös täyttävät toiminnalliset tarpeet, kuten lukuvalot. Anna olohuoneen kattovalaisimelle ystäviä, sillä se tekee selvän eron huoneeseen!

7. Tyyli, väri ja muoto: Tärkeä osa olohuoneen kattovalaisimen valintaa on tietysti löytää ehdokas, joka kelpaa tyyliltään, väriltään ja muodoltaan. Haluatko jotain modernia, klassista, värikästä vai hillittyä? Muista, että kattovalaisin on olohuoneen keskeinen osa, joten on tärkeää, että se sopii yhteen huonekalujen ja sisustuksen kanssa. Tärkeää tässä on yrittää yhdistää käytännöllinen ja visuaalinen, silloin se on parhaimmillaan.

Ideoita olohuoneen kattovalaisimia varten

Olohuoneiden kattovalaisimista ei ole pulaa, ja niitä on tarjolla pienistä suuriin, riippuviin, värikkäisiin ja neutraaleihin, eri materiaaleista ja eri hintaluokissa. Jotta voisit navigoida ja löytää oikeanlaisen olohuoneen kattovalaisimen, olemme listanneet muutamia suosikkimme kattovalaisinideoita:

Rice valaisimet olohuoneeseen

Rice valaisin on tehnyt todellisen paluun, ja sinun on pakko rakastaa tätä näennäisen yksinkertaista ja nerokasta ideaa olohuoneen kattovalaisimeksi. Rice valaisin sopii helposti yhteen monien eri sisustustyylien kanssa. Yhden ripustamalla tai useampia ryhmittämällä yhteen saat huoneeseen pehmeän tunnelman ja häikäisemättömän valon, joka on miellyttävä valosta tinkimättä.

Kattovalaisimet olohuoneeseen

Riippuvalaisimen sijaan kattoon upotettavat kattovalaisimet jätetään joskus huomiotta, mutta ne ovat täydellinen kattovalaisin olohuoneisiin, joissa on matalat katot tai joihin et yksinkertaisesti halua riippuvalaisinta. Kattovalaisimia voidaan käyttää myös suuremmissa olohuoneissa, ja ne sopivat erinomaisesti kattamaan valaistuksen tarpeet. Valaisimia on saatavana useissa eri tyyleissä - tyylikkäästä romanttiseen & trendikkääseen pliseerattuun valaisimeen.

Klassiset kattovalaisimet

Sijoittaminen klassiseen designvalaisimeen on aina hyvä idea, sillä saat muotoilua, joka kestää aikaa, sekä laadukkaita materiaaleja ja harkittuja toimintoja. Kun etsit kattovalaisinta olohuoneeseesi, designklassikoita on monia, suuria ja pieniä sekä eri materiaaleissa ja ilmaisuissa. Jos haluat jotain, joka kestää aikaa, se voi olla kannattava investointi.

Värikkäät & kuviolliset kattovalaisimet

Niille, jotka uskaltavat, olohuoneen värikäs tai kuviollinen kattovalaisin voi olla tervetullut yksityiskohta. Voit valita valaisimen, joka erottuu muusta sisustuksesta ja antaa eklektisen tunnelman, tai miksi et valitsisi samaa väriä kuin muussa sisustuksessa ja loisi näin yhtenäisen sisustuksen?

Suuret kattovalaisimet

Jos sinulla on tilava olohuone, jossa on korkea katto, suuri kattovalaisin olisi varmasti sopiva. Olohuoneiden suuret kattovalaisimet ovat yleistyneet, ja valittavana on monia jännittäviä ilmaisuja, tyylejä ja materiaaleja. Suuresta kattovalaisimesta voi tulla todella näyttävä osa huonetta, ja se voi auttaa nostamaan olohuoneen tunnelman aivan uudelle tasolle. Jos sinulla on suurempi olohuone, suurempi kattovalaisin voi olla tarpeen myös valon tarpeen tyydyttämiseksi, joten tässä on tärkeää löytää oikea tasapaino juuri sinun olohuoneeseesi.

Haluatko lisää inspiraatiota olohuoneen sisustamiseen?

Tutustu parhaisiin vinkkeihimme & ideoihimme täällä!

Valokuvaus: New Works, 101 Copenhagen, HAY, ferm LIVING, By Rydéns, &Tradition

Josefin Beijer
Kirjoittaja

Löydä lisää kattovalaisimia

Saa 10% alennus seuraavasta ostostasi! Ja kerää pisteitä ostoistasi jäsenenä asiakasklubissamme.

Nordic Nest AB (EU VAT-numero SE556628159701) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Ruotsi Sähköposti: info@nordicnest.fi Puhelin 09 427 384 60
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB