ILMAINEN TOIMITUS YLI 89€ TILAUKSILLE

LIITY JÄSENEKSI - SAA 10% ALENNUS

30 PÄIVÄN PALAUTUSOIKEUS

Liity jäseneksi & saa 10% alennus

Valurautapannut

Valurauta-astiat edustavat skandinaavista muotoilua ja arvoja, toiminallisia ominaisuuksia ja laatua.
52 osumaa / Lajittelutapa:
12
Sivu 1/2

Valurautapannut – pitkäikäisiä ja kestäviä 

Valurautapannu on sijoitus, joka oikeanlaisella huollolla voi kestää eliniän. Tämäntyyppinen paistinpannu kestää korkeita lämpötiloja ja jakaa lämmön tasaisesti, mikä tekee siitä täydellisen pinnan lihan paistamiseen. 

Kuinka valurautapannulla paistetaan 

Valurautapannulla paistaessa on tärkeää, että pannu esilämmitetään hitaasti jotta se pysyy maustettuna. On suositeltavaa lämmittää pannua ensin miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes voit kädellä tuntea, että se on tarpeeksi kuuma paistamisen aloittamiseen. Ruokaa ei tulisi liikuttaa liikaa paistettaessa valurautapannulla, koska haluat muodostaa karamellisoidun kuoren. Jos ruoka tarttuu pannuun, se ei ole vielä valmis käännettäväksi ja sinun tulisi jättää se vielä hetkeksi. 

Valurautapannun hoito 

Huolehtimalla valurautapannustasi varmistat, että se voi olla hyvä kumppani keittiössä vielä pitkään. Valurautapannun asianmukainen hoito ja ylläpito on tärkeä askel tämän varmistamiseksi. 

Valurautapannun maustaminen 

Luodaksesi suojaavan kerroksen valurautapannullesi ja palauttaaksesi sen kiillon, se tulisi maustaa prosessilla, joka sisältää hankaamista, öljyämistä ja paistamista. Tämä luo luonnollisen tarttumattoman paistopinnan ja auttaa estämään pannusi korroosiota. 

Kuinka maustaa valurautapannu 

Voit maustaa valurautapannusi seuraavien vaiheiden mukaisesti: 

  • Pese valurautapannu astianpesuaineella poistaaksesi kaikki jäljellä olevat kerrokset ja tehdäksesi pinnasta täysin puhtaan. Normaalisti valurautaa ei tulisi pestä astianpesuaineella, mutta se sopii, kun olet maustamassa sitä. 
  • Huuhtele paistinpannu ja kuivaa se kunnolla kuivalla liinalla tai talouspaperilla.
  • Kun valurautapannu on kuiva, rasvaa se ruokaöljyllä, kunnes paistinpannu on imenyt suuren määrän öljyä. Voit käyttää liinaa tai talouspaperia levittääksesi öljyn tasaisesti pannuun. 
  • Toista prosessi, kunnes tunnet, että valurautapannu on imenyt tarpeeksi öljyä. Älä unohda rasvata myös pannun ulkopuolta. 
  • Aseta pannu ylösalaisin uunin keskiosaan leivinpaperin tai alumiinifolion päälle keräämään mahdollisesti valuvaa öljyä. Paista noin tunnin ajan. 
  • Anna valurautapannun jäähtyä ja pyyhi pois mahdolliset öljyjäämät keittiöpaperilla. 

Valurautapannun puhdistaminen 

Kun valurautapannulla paistetaan rasvaa, pannuun muodostuu suojaava kerros. Tämä kerros säilyy, jos käytät vain kuumaa vettä ja tiskiharjaa, eikä astianpesuaineen käyttö ole tarpeellista. 

Huuhtele ensin paistinpannu poistaaksesi ylimääräiset löysät ruoanpalat. Kiinni jääneiden ruoanpalasten poistamiseen käytä hellävaraista harjaa tai kaavinta. Jos kiinni jääneitä paloja ei saa irrotettua, voit hangata pannua öljyllä ja suolalla, kunnes palat irtoavat. Lopuksi huuhtele pannu puhtaaksi. 

Kun pannu on puhdas, on tärkeää kuivata se täysin kosteudesta. Sen jälkeen levitä ohut kerros öljyä pinnalle suojatakseen sitä ruostumiselta ja pitääksesi sen hyvässä kunnossa. 

Valurautapannun säilytys 

Asettamalla talouspaperin paistinpannun pinnalle ennen sen säilyttämistä muiden keittiövälineidesi kanssa, voit varmistaa, että mahdollinen ylimääräinen kosteus imeytyy ja pannun pinta pysyy suojattuna. 

Valurautapannut suosituilta merkeiltä 

Merkin Fiskars valikoimasta löydät joitakin parhaita valurautapannuja eri kokoisina ja tyyleinä. Kaksi heidän suosittua kokoelmaansa ovat Norden ja Brasserie, jotka sisältävät pieniä ja suuria valurautapannuja irrotettavilla puisilla kahvoilla uunissa käytettäväksi. 

Saa 10% alennus seuraavasta ostostasi! Ja kerää pisteitä ostoistasi jäsenenä asiakasklubissamme.

Nordic Nest AB (EU VAT-numero SE556628159701) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Ruotsi Sähköposti: info@nordicnest.fi Puhelin 09 427 384 60
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB