ILMAINEN TOIMITUS YLI 89€ TILAUKSILLE

KERÄÄ PISTEITÄ ASIAKASKLUBISSA

30 PÄIVÄN PALAUTUSOIKEUS

Tuotteet
Muut
Inspiraatio & vinkit/Vinkit/Luo kotoisa hygge-olohuone
Luo viihtyisä hygge-olohuone kynttilöiden, neutraalien värien ja luonnonmateriaalien avulla.

Luo kotoisa hygge-olohuone: 5 vinkkiä joiden avulla tuot lisää hyggeä elämääsi

Hygge-sanasta tuli virallisesti englanninkielinen sana vuonna 2016, jolloin hygge-elämäntavan luomisesta tuli trendi, mutta sanassa hygge on jotain syvään juurtunutta, joka meidän kaikkien tulisi omaksua muutenkin kuin vain trendinä. Tanskalainen ilmiö, joka on valloittanut maailman, tarjoaa elämää, jossa yksinkertaisuus, yhteisöllisyys ja hyvinvointi ovat keskiössä. Mutta tiesitkö, että sana on alun perin norjalainen? Kääriydy lähimpään peittoon ja tutustu oppaaseemme kodikkaan hygge-olohuoneen luomiseen.
Tiistai 14. toukokuuta 2024
Jaa artikkeli

MIKÄ ON HYGGE?

Ehkäpä hygge on salaisuus tanskalaisten maailman onnellisimman kansan tittelin takana? Vaatimaton pako yhä vaativammasta ja hektisemmästä arjesta, jossa kodistamme tulee pesä, johon vetäydymme.

Vaikka käsite on löytänyt paikkansa tanskalaisten sielussa, sana hygge on alun perin norjalaista alkuperää. Määritelmä on pitkälti sama, nimittäin: vahva keskittyminen hyvinvointiin ja kodikkaaseen tunteeseen, jonka elämän pienet hetket antavat meille. Olet luultavasti kuullut sanan ennenkin, sillä hygge on valloittanut maailman.

Hygge-käsite kiteyttää todellisen skandinaavisen elämäntyylin ja sisustuksen.

Se on tuskin yllättävää maailmassa, jossa stressi on käynyt yhä ilmeisemmäksi, ja luonnollisesti viime vuosien jälkeen me kaikki haluamme juhlia pieniä hetkiä. Hygge on lyhyesti sanottuna käsite, joka kehottaa meitä hidastamaan vauhtia ja nauttimaan iloisista hetkistä.

Luo viihtyisä hygge-olohuone ja nauti kahvista ystävien kanssa kodikkaassa ja kutsuvassa ilmapiirissä.

Viihtyisässä hygge-olohuoneessa on mukavat huonekalut ja kutsuva tunnelma, joten voit nauttia kahvista ystävien kanssa.

LUO VIIHTYISÄ HYGGE-OLOHUONE

Hygge-elämäntyyli antaa meille mahdollisuuden nauttia arvokkaasta ajastamme ja hyvästä kahvista yhdessä läheistemme kanssa. Sisustuksemme on kodikas ja viihtyisä, ja se on saanut inspiraationsa ulkona olevasta luonnosta. Olemme keränneet 5 vinkkiä, joiden avulla voit luoda oman kodikkaan hygge-olohuoneen:

  1. Kosketeltavat tekstiilit
  2. Viihtyisät kynttilät
  3. Rauhoittavat neutraalit sävyt
  4. Luonnolliset elementit
  5. Pehmeä valaistus

Viihtyisä hygge-olohuone on paikka, jossa kaikki viihtyvät.

1. TUNNUSTELTAVAT TEKSTIILIT

Tuntuvat tekstuurit ovat jokaisen viihtyisän hygge-olohuoneen perusta. Valitse elementtejä, jotka kannustavat kurottamaan ja koskettamaan niitä, kuten tekstuuriset maljakot, läpikuultavasta lasista tehdyt kynttilänjalat tai pellavainen tyynyliina. Kääriydy kudottuun puuvillapeittoon ja upota jalkasi syväkerroksiseen villamattoon. Hygge tarkoittaa mukavia ja kutsuvia elementtejä, joten keskity esineisiin, jotka on valmistettu luonnonmateriaaleista ja joissa on aitoa käsityötaitoa.

Mukavat huonekalut ja viihtyisät tyynyt ja peitot luovat kutsuvan hygge-tunnelman.

2. COSY-KYNTTILÄT

Astu melkein mihin tahansa skandinaaviseen kotiin keskellä talvea, ja löydät varmasti pehmeän, kodikkaan valaistuksen ja lämpimän valaistuksen sekä kynttilät palamassa joka huoneessa. Alueella, jossa aurinko tuskin nousee muutamaan kuukauteen vuodessa, kynttilän lämmittävä valo on lähes välttämätöntä hyvinvoinnin kannalta. Kynttilät ovat ehdoton must have, kun halutaan luoda kodikkaan hygge-olohuoneen. Yhdistä ne tuoksukynttilöihin ja difuusereihin luodaksesi kotiisi täydellisen kutsuvan ilmapiirin.

3. RAUHOITTAVAT NEUTRAALIT SÄVYT

Kun sisustat runsailla kuvioilla, huoneesta voi helposti tulla ylivoimainen tai sekava. Säilytä rauhallisuus viihtyisässä hygge-olohuoneessasi pehmeällä, neutraalilla väripaletilla. Ajattele puun luonnollisia sävyjä, joita parsitaan rauhoittavilla beigen tai luonnonvalkoisen sävyillä. Väriläiskät eivät toki ole kiellettyjä, mutta keskity luonnollisesti rauhoittaviin sävyihin, kuten siniseen tai vihreään, jotka eivät häiritse harmoniaa.

Luo viihtyisä hygge-olohuone kuten instagram-profiilin @joanna.avento kodissa, kun beigen sävyt luovat rauhoittavan, kutsuvan huoneen.

Ruotsalaisen Instagram-profiilin @joanna.avento kodin rauhoittavat beigen sävyt ovat täydellinen vastapaino olohuoneen rikkaille kuvioille.

Luo viihtyisä hygge-olohuone harmaalla sävy sävyyn luonnollisilla elementeillä, kuten puisella sohvapöydällä tai villamatolla, kuten tässä.

Lea-villamatto | Scandi Living

Neutraali sävy sävyyn harmaa ja beige yhdistettynä luonnonmateriaaleihin, kuten villaan, pellavaan ja puuhun, luovat rauhoittavan hygge-olohuoneen saksalaisen Instagram-profiilin @wohnfuehlen_mit_stil kodissa.

4. LUONNON ELEMENTIT

Luonnonelementit ovat kosketeltavien tekstuurien ohella avainasemassa viihtyisän hygge-olohuoneen luomisessa. Tuo ulkoilma sisään vihreillä ruukkukasveilla ja leikkokukilla. Luontoa voi tuoda sisälle myös luonnonmateriaaleilla, kuten puisella tai jopa kivisellä sohvapöydällä tai luonnollisella vihreällä maljakolla.

5. PEHMEÄ VALAISTUS

Viimeisenä mutta ei suinkaan vähäisimpänä, valaistus on olennainen osa mitä tahansa huonetta. Luodaksesi viihtyisän hygge-olohuoneen ajattele matalaa pöytä- tai lattiavalaistusta. Valitse hehkulamput, joiden värilämpötila on lämmin. Lamput, joissa on himmeä lasivarjostin, levittävät ihanaa pehmeää valoa, joka todella lisää kodikkuutta kylminä talviöinä.

Lue oppaamme Oikean hehkulampun valitsemiseen täältä!

Hygge-käsitteen keskiössä on ilon löytäminen pienistä hetkistä ja sellaisen ympäristön luominen, jossa tunnemme olomme turvalliseksi. Viihtyisän hygge-olohuoneen luomisessa on siis viime kädessä kyse siitä, että ympäröit itsesi esineillä, jotka tuovat sinulle rauhaa ja iloa, ja että luodaan viihtyisä tila kaikille rakkaillemme.

Valokuvat: Angeliqa Daldorph, @helenas.hem, @houseofekman, @joanna.avento, @tamaraxhem @interiorbygigi, @our_home_living @wohnfuehlen_min_stil, @idaskvm

Rebecca Sparling
Kirjoittaja

Liity asiakasklubiimme ja vastaanota uutiskirjeitä, ainutlaatuisia tarjouksia ja bonuksia kaikista ostoksista. Kaikki uudet jäsenet saavat 500 bonuspistettä!

Nordic Nest AB (EU VAT-numero SE556628159701) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Ruotsi Sähköposti: info@nordicnest.fi Puhelin 09 427 384 60
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB